Cheesecake klasický

Suroviny:

Na plnku

  • 3ks Sabinovskej nátierky čistej
  • 1ks tvaroh v črievku SABI
  • 1 kyslá smotana SABI
  • 250g práškový cukor
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 KL citrónovej šťavy
  • 3 vajíčka
  • tuk na potretie formy

Na korpus

  • 250g sušienok BeBe
  • 125g masla SABI

Postup:

V mixéri rozdrvíme sušienky. Pridáme k nim roztopené maslo a celé to spolu spojíme. Tortovú formu potrieme maslom a pripravenú zmes natlačíme na dno tortovej formy. Formu dáme do chladničky vychladnúť.

Vo väčšej mise mixérom vyšľaháme sabinovskú nátierku s tvarohom, pridáme cukor a ostatné suroviny. Keď nám vznikne hladký krém, nakoniec do neho zašľaháme vajíčka. Hotový krém vylejeme na pripravený korpus. Rúru vyhrejeme na 200stupňov. Do vyhriatej rúry vložíme naplnenú formu a pri tejto teplote pečieme koláč 10 minút. Potom znížime teplotu na 110 stupňov a pečieme ďalších 20 minút. Počas celej doby pečenia NEOTVÁRAME RÚRU.Po upečení rúru vypneme, mierne pootvoríme dvierka na rúre a koláč necháme aspoň 2 hodiny pozvoľne chladnúť.
Potom ho dáme do chladničky poriadne vychladiť / najlepšie cez noc /

Prajeme Vám dobrú chuť!

Hore