Cheesecake klasický
Suroviny:
Na plnku
- 3ks Sabinovskej nátierky čistej
- 1ks tvaroh v črievku SABI
- 1 kyslá smotana SABI
- 250g práškový cukor
- 1 vanilínový cukor
- 1 KL citrónovej šťavy
- 3 vajíčka
- tuk na potretie formy
Na korpus
- 250g sušienok BeBe
- 125g masla SABI
Postup:
V mixéri rozdrvíme sušienky. Pridáme k nim roztopené maslo a celé to spolu spojíme. Tortovú formu potrieme maslom a pripravenú zmes natlačíme na dno tortovej formy. Formu dáme do chladničky vychladnúť.
Vo väčšej mise mixérom vyšľaháme sabinovskú nátierku s tvarohom, pridáme cukor a ostatné suroviny. Keď nám vznikne hladký krém, nakoniec do neho zašľaháme vajíčka. Hotový krém vylejeme na pripravený korpus. Rúru vyhrejeme na 200stupňov. Do vyhriatej rúry vložíme naplnenú formu a pri tejto teplote pečieme koláč 10 minút. Potom znížime teplotu na 110 stupňov a pečieme ďalších 20 minút. Počas celej doby pečenia NEOTVÁRAME RÚRU.Po upečení rúru vypneme, mierne pootvoríme dvierka na rúre a koláč necháme aspoň 2 hodiny pozvoľne chladnúť.
Potom ho dáme do chladničky poriadne vychladiť / najlepšie cez noc /
Prajeme Vám dobrú chuť!