11. 03. 2025

Zemiakové halušky s taveným syrom

Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.

Ingrediencie

SYROVÁ OMÁČKA

2 ks taveného syra Sabina, Sabik alebo Volovec
4 PL SABI kyslej smotany
zopár lyžíc vody z halušiek

HALUŠKY

600 g zemiakov
2,5 hrnčeka hladkej múky
2 ks vajcia
2 ČL soli

SERVÍROVANIE

200 g prerastenej slaninky

Postup

1. Zemiaky očistíme a najemno nastrúhame na strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú kašu. 

2. K zemiakom pridáme vajcia, soľ a postupne vmiešame múku, kým nevznikne hustejšie cesto. 

3. V hrnci privedieme k varu osolenú vodu a pomocou haluškovača, lyžice alebo noža hádžeme do vody malé kúsky cesta. 

4. Halušky varíme, kým vyplávajú na povrch (asi 2-3 minúty), potom ich scedíme. 

5. Slaninku nakrájame na malé kúsky a opražíme na panvici do zlatista. 

6. K uvareným haluškám pridáme tavený syr, smotanu a poriadne spolu premiešame. Ak je konzistencia príliš hustá, môžeme pridať aj zopár lyžíc vody z halušiek. 

7. Halušky servírujeme s opraženou slaninkou.

TIP OD KAROTKY: Halušky môžeme servírovať aj s opraženou cibuľkou a výborne sa k nim hodí pohár Acidofilného mlieka SABI.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore