Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
SYROVÁ OMÁČKA
2 ks taveného syra Sabina, Sabik alebo Volovec
4 PL SABI kyslej smotany
zopár lyžíc vody z halušiek
HALUŠKY
600 g zemiakov
2,5 hrnčeka hladkej múky
2 ks vajcia
2 ČL soli
SERVÍROVANIE
200 g prerastenej slaninky
Postup
1. Zemiaky očistíme a najemno nastrúhame na strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú kašu.
2. K zemiakom pridáme vajcia, soľ a postupne vmiešame múku, kým nevznikne hustejšie cesto.
3. V hrnci privedieme k varu osolenú vodu a pomocou haluškovača, lyžice alebo noža hádžeme do vody malé kúsky cesta.
4. Halušky varíme, kým vyplávajú na povrch (asi 2-3 minúty), potom ich scedíme.
5. Slaninku nakrájame na malé kúsky a opražíme na panvici do zlatista.
6. K uvareným haluškám pridáme tavený syr, smotanu a poriadne spolu premiešame. Ak je konzistencia príliš hustá, môžeme pridať aj zopár lyžíc vody z halušiek.
7. Halušky servírujeme s opraženou slaninkou.
TIP OD KAROTKY: Halušky môžeme servírovať aj s opraženou cibuľkou a výborne sa k nim hodí pohár Acidofilného mlieka SABI.