Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
Korpus
4 ks vajíčka
1/3 hrnčeka trstinového cukru
1/4 hrnčeka oleja
2 hrnčeky mletého maku
1/2 ČL sódy bikarbóny
Plnka
3/4 hrnčeka mrazených malín
2 ks (240 g) Lahodnej SABI nátierky bielej
250 ml 33% šľahačkovej SABI smotany
1/4 hrnčeka práškového cukru
2 ks (40 g) vanilkového cukru
mak a čerstvé alebo sušené maliny na ozdobenie
* 1 hrnček = 240 ml.
Postup
1. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky a z bielok vyšľaháme sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a premiešame. K žĺtkam prisypeme mak so sódou bikarbónou a premiešame.
2. Nakoniec do cesta pridáme vyšľahané bielky a jemne vareškou premiešame. Cesto prelejeme do menšej formy (s priemerom 16 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170°C približne 30-35 minút.
3. Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku. Maliny zohrievame v hrnci a po ich roztopení jemne popučíme a necháme vychladnúť.
4. Do misky dáme tvarohovo maslovú Lahodnú nátierku, pridáme vanilkový cukor, práškový cukor a smotanu na šľahanie. Tieto ingrediencie spolu vyšľaháme na tuhý krém a odložíme do chladničky. Upečený korpus necháme vychladnúť a následne ho prekrojíme na polovicu. Na spodnú časť korpusu navrstvíme štedrú vrstvu malín. Na maliny natrieme polovicu krému a zarovnáme. Na vrch položíme druhý korpus, ktorý spolu s okrajmi natrieme zvyšným krémom.
5. Vrch torty ozdobíme makom a malinami, prípadne čokoládovými srdiečkami.