Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
800 g kvasenej kapusty
40 g sušených hríbov
4 ks bobkové listy
200 ml SABI kyslej smotany
soľ, čierne korenie
150 ml SABI smotany na šľahanie
ZÁPRAŽKA
2 PL SABI masla
1 a 1/2 PL hladkej múky
Postup
1. Hríby zalejeme teplou vodou a necháme ich 15 minút odpočívať. Následne vodu z hríbov scedíme a spolu s kyslou kapustou vložíme do väčšieho hrnca.
2. Kapustu s hríbmi zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie, bobkové listy a necháme variť domäkka, približne 50 minút.
3. Na panvici zohrejeme SABI maslo, pridáme k nemu bielu múku a zľahka opražíme. Zápražku podlejeme vodou z kapusty a cez sitko (aby nevznikli hrudky) ju nalejeme do kapustnice.
4. Nakoniec do kapustnice pridáme kyslú smotanu a smotanu na šľahanie. Necháme prejsť varom, dochutíme soľou a korením a servírujeme.
TIP OD KAROTKY: Do kapustnice môžete okrem hríbov pridať aj sušené slivky.