16. 06. 2020

Predstavujeme vynikajúce sabinovské syry!

V hlavnej úlohe Sabinovská hrudka, Syr Balkánskeho typu a Sabinovská tehla 30 % a 45 % - tná

Sabinovská mliekareň je továreň zdravia a chuti. Áno, vieme to, a veríme, že to viete aj vy. Pre tých, ktorí o tom ešte nepočuli predstavujeme výber štyroch vynikajúcich syrov, ktorých nezameniteľná chuť si získala už niekoľko stoviek labužníkov. A v čom tkvie ich dokonalosť? Radi vám o nich bližšie porozprávame.

Viacerí z vás poznáte naše výrobky veľmi dôverne a vyhľadávate naše predajne najmä kvôli kvalite SABI. Nič nevie výrobcovi urobiť väčšiu radosť než to, že jeho výrobky sú vyhľadávané a ospevované široko ďaleko. No a to sa týka aj štyroch sabinovských syrov, Sabinovskej hrudky, Syra balkánskeho typu a  Sabinovskej tehly 30 % a 45 % - tnej. Všetky sú veľmi chutné, no predsa rozdielne. Viete, kde všade sa  dajú využiť? Niektorí z vás ste si možno mysleli, že Hrudka a Syr balkánskeho typu patria iba do studenej kuchyne, zatiaľ čo SABI tehla do teplej. To však nie je úplne presné. Všetky syry sú totiž vhodné pri obidvoch typoch konzumácie.

Sabinovská hrudka a Syr balkánskeho typu

Biele syry, kruhového tvaru, spadajúce do skupiny prírodných čerstvých nezrejúcich syrov SABI. Ich chuť je veľmi podobná, no hlavný rozdiel je v ich slanosti. Ak ste ich ochutnali určite viete, že obidve majú jemnú chuť a príjemne sa rozplývajú na jazyku. No ako si ich pripraviť? Len tak v zeleninovom šaláte, či na tanierik? Aj to je jednou z možností. No skúšali ste ich napríklad grilovať? Nie? Tak rýchlo do toho. Nečakajte ani na pekné počasie, grilovačku treba usporiadať v každom čase. Garantujeme, že si už bez nich nebudete vedieť vašu rodinnú idylku ani len predstaviť. Sabinovská hrudka chutí skvelo dokonca aj vyprážaná, a pre tých, ktorí milujú slané jedlo odporúčame radšej Syr balkánskeho typu. Ich úžasná chuť sa ešte znásobí, ak je to ešte vôbec možné. Veď vyskúšajte sami a nezabudnite nám poslať vaše postrehy (na email marketing@milakgro.sk), veľmi radi sa o nich dozvieme.

Sabinovská tehla 30 % a 45 % - tná

Sabinovská tehla 30 % a 45 % - tná patrí do skupiny prírodných zrejúcich syrov SABI. Ide o syr eidamského typu, holandského pôvodu s nízkou dohrievanou syreninou. Vzniká tzv. sladkým zrážaním mlieka (pôsobením syridla) a následne podlieha dlhodobému zreniu pri optimálnych podmienkach teploty a vlhkosti v zrecích skladoch. Výnimočnosť našej tehly, tak ako u všetkých SABI výrobkov, je podmienená použitím prvotriedneho výberového mlieka, dodržiavaním tradičných receptúr ako aj klasických výrobných postupov. V našich predajniach ich môžete zakúpiť v rôznych veľkostiach obalov, či už kilovú tehlu, porciované kúsky, alebo plátky.  Využitie týchto skvelých syrov SABI je opäť široké. Môžete ich použiť v teplej, ale aj studenej kuchyni. Vynikajúco dopĺňajú chuť hrozna, takže si z nich môžete pripraviť svieže jedno-hubky, alebo  ich môžete použiť na chlebíčkoch, či v šalátoch. Obidve tehly sú vynikajúcim doplnkom aj v teplej kuchyni, nakoľko sa pri tepelnej úprave nádherne roztápajú. Tehla 30 % - tná je skvelým tipom na klasické vyprážanie, nakoľko obsahuje vysoký obsah bielkovín a nízky obsah tukov, čím si udržiava svoju konzistenciu. Naopak, pre tých, ktorí preferujú roztečenejšiu formu syra odporúčame na tepelnú úpravu Sabinovskú tehlu 45 % - tnú. Výber záleží už iba na vás, no obidva tehly sú vhodné na použitie v zapekaných cestovinách, v plnených rezňoch, toastoch alebo pri príprave pizze. Využitie je naozaj široké a je len na vás, v ktorom jedle si na nich pochutíte najviac.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore