02. 05. 2019

Nové jogurtové pochúťky – od 2. mája

Spoločnosť Milk-Agro pravidelne prichádza na trh s novinkami, aby si zákazníci mohli vychutnať nové zaujímavé kombinácie chutí a vôní. Do sortimentu jogurtov pribúdajú vanilka a jahoda-banán, a to už od 2. mája. Prezradil nám to Ing. Peter Kočiš, vedúci mliečnej výroby v Sabinove.


Vanilka nie je pre zákazníkov Milk-Agro neznáma...

Vanilkové ochutenie je staronové, zaradené po niekoľkomesačnej prestávke. Nové je to, že sme zvýšili obsah vanilky, takže to právom môžeme nazývať Vanilkový jogurt. Do tohto jogurtu nepridávame umelý etylvanilín, ale iba prírodnú vanilku vo forme extraktu z vanilkových luskov.


Zvyšujete obsah vanilky napriek tomu, že jej cena na svetových trhoch v minulých rokoch vyskočila veľmi vysoko?

Áno, zvýšili sme podiel vanilky až o 30 percent napriek jej vysokej cene, lebo pre nás je rozhodujúca kvalita, ktorú ponúkame zákazníkovi.


Druhým ochutením je jahoda-banán...

...a budeme ho predávať už od 2. mája. Jahoda patrí medzi najpredávanejšie ochutenia, teraz sme ju nakombinovali s obľúbeným banánom. Doteraz sme banánom samostatne neochucovali, banán sme ponúkali v kombinácii s čokoládou, je to tiež úspešná kombinácia.


Teraz to bude ovocie s ovocím. V pomere jedna k jednej?

Po prepočítaní na sušinové jednotky bude trochu viac jahody, konkrétne 30 percent hmotnostných a banánov 20 percent hmotnostných v ochucujúcej zložke. Ale v niektorých parametroch je to naopak, napríklad banán obsahuje viac vlákniny, prospešnej pre trávenie...


Jogurty Milk-Agro sú obľúbené aj preto, lebo neobsahujú žiadne konzervačné látky...

Je to tak. Aj ochutenia, ktoré teraz uvádzame na trh, sú bez konzervantov. Dokonca pri ovocných ochuteniach nepoužívame sušený komponent, ale iba čerstvý, ktorý prechádza iba pasterizáciou, aby sa zachovala čím vyššia nutričná hodnota ovocia.


Takže v ústach zacítime aj kúsky ovocia?

Aj keď pri pasterizácii ovocná zložka trochu zmäkne, niečo z tuhej ovocnej dužiny zostane. Pasterizuje sa, samozrejme, iba ovocná zložka, jogurt ostáva „živý“, čiže zachováva si deklarovaný počet živých jogurtových a probiotických (bifidobacterium lactis) kultúr, ktoré sú zdraviu prospešné a ich počet garantujeme aj na konci záručnej doby jogurtu.

Ďakujeme za informácie, ideme hneď ochutnať...

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore