Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
2 bezlaktózové SABI jogurty jahoda
2 bezlaktózové SABI jogurty čučoriedka
150 g detských piškót
200 g jahôd/čučoriedok (alebo iné sezónne ovocie)
Postup
1. Na dno pohárov poukladáme piškóty, natrieme na ne vrstvu bezlaktózového jahodového jogurtu a poukladáme naň na plátky nakrájané jahody a čučoriedky (alebo iné ovocie).
2. Ďalej vrstvíme piškóty, bezlaktózový čučoriedkový jogurt a ovocie. Proces opakujeme, až kým minieme všetky ingrediencie.
3. Poháre vložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny a dezert necháme stuhnúť.
4. Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím a vychutnávame.
Tip od Karotky
Ak okrem bezlaktózových SABI jogurtov použijete aj bezlepkové piškóty, pripravíte skvelý recept pre ľudí s intoleranciou na laktózu aj lepok.