15. 04. 2020

Vybudujte si silnú imunitu v boji proti COVID-19

Je všeobecne známe, že imunita je pre zdravie človeka veľmi potrebná. Osoby, ktoré majú slabú imunitu sú náchylní k rôznym ochoreniam aj vírusového pôvodu.

V dnešnej, tak ťažkej situácii, je viac než potrebné si svoju imunitu chrániť a neustále posilňovať. Prečo? Pretože sa vo svete vyskytol dravý vírus COVD-19, inak povedané koronavírus, ktorý nám obrovským spôsobom zasiahol životy v rôznych sférach. Svoje obete si nevyberal, bez rozdielu napadol osoby rôzneho pôvodu a národnosti, či ide o bohatých, chudobných, starých, alebo deti. Aby sme boli silní a voči vírusu odolní, je nutné mať silný imunitný systém. Je vedecky dokázané, že až 80 % imunitného systému sa nachádza v črevách. Čo z toho vyplýva? Že je veľmi dôležité, čo budeme do nášho tráviaceho traktu prijímať. Aby sme mali silný imunitný systém, mali by sme konzumovať v pravidelných intervaloch kyslomliečne výrobky. Pretože pre  čo najlepšie fungovanie čriev je veľmi prospešná konzumácia fermentovaných kyslomliečnych výrobkov a syrov obsahujúcich živé probiotické kultúry, či prebiotikum (vlákninu inulín). SABI produkty sú vďaka obsahu týchto zložiek viac než prospešné pri boji s vírusmi ako koronavírus (COVID – 19).

V ktorých SABI výrobkoch nájdete probiotické kultúry a prebiotiká?

Na túto otázku nám odpovedal vedúci výroby SABI produktov pán Ing. Kočiš: „Všetky SABI produkty obsahujú kvantum výživných a zdraviu prospešných látok. Ale ak sa mám prevažne sústrediť na produkty, ktoré majú priamy vplyv na imunitný systém v črevnom trakte, tak sú to tieto:

  • všetky SABI jogurty, dokonca aj bezlaktózové jogurty - obsahujú Lactobacillus bulgaricus, Streptococus thermophilus a bifidobaktérie,
  • Sabinovská hrudka a Balkánsky syr - obsahujú Lactobacillus paracasei,  
  • Volovec – obsahuje  Lactobacillus helveticus,
  • Acidofilné mlieka SABI (aj čisté aj ochutené) - obsahujú baktériu  Lactobacillus acidophilus,
  • Kefírové mlieko – obsahuje kefírovú kultúru,
  • Bifidové mlieko s vlákninou – obsahuje Bifidobaktérie a prebiotiká,
  • Tvaroh – obsahuje Lactobacillus paracasei,
  • Cottage cheese (všetky druhy) – obsahujú Bifidobaktérie,
  • Kyslá smotana – obsahuje Bifidobaktérie.“

Pán Kočiš ďalej dodáva, že nejde o jednorazový liek. Pre vybudovanie silného imunitného systému je potrebný hlavne čas. Avšak pravidelnou konzumáciou kyslomliečnych výrobkov sme na najlepšej ceste, ako sa podobným vírusom chrániť a ostať zdraví.

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore