Je všeobecne známe, že imunita je pre zdravie človeka veľmi potrebná. Osoby, ktoré majú slabú imunitu sú náchylní k rôznym ochoreniam aj vírusového pôvodu.
V dnešnej, tak ťažkej situácii, je viac než potrebné si svoju imunitu chrániť a neustále posilňovať. Prečo? Pretože sa vo svete vyskytol dravý vírus COVD-19, inak povedané koronavírus, ktorý nám obrovským spôsobom zasiahol životy v rôznych sférach. Svoje obete si nevyberal, bez rozdielu napadol osoby rôzneho pôvodu a národnosti, či ide o bohatých, chudobných, starých, alebo deti. Aby sme boli silní a voči vírusu odolní, je nutné mať silný imunitný systém. Je vedecky dokázané, že až 80 % imunitného systému sa nachádza v črevách. Čo z toho vyplýva? Že je veľmi dôležité, čo budeme do nášho tráviaceho traktu prijímať. Aby sme mali silný imunitný systém, mali by sme konzumovať v pravidelných intervaloch kyslomliečne výrobky. Pretože pre čo najlepšie fungovanie čriev je veľmi prospešná konzumácia fermentovaných kyslomliečnych výrobkov a syrov obsahujúcich živé probiotické kultúry, či prebiotikum (vlákninu inulín). SABI produkty sú vďaka obsahu týchto zložiek viac než prospešné pri boji s vírusmi ako koronavírus (COVID – 19).
V ktorých SABI výrobkoch nájdete probiotické kultúry a prebiotiká?
Na túto otázku nám odpovedal vedúci výroby SABI produktov pán Ing. Kočiš: „Všetky SABI produkty obsahujú kvantum výživných a zdraviu prospešných látok. Ale ak sa mám prevažne sústrediť na produkty, ktoré majú priamy vplyv na imunitný systém v črevnom trakte, tak sú to tieto:
- všetky SABI jogurty, dokonca aj bezlaktózové jogurty - obsahujú Lactobacillus bulgaricus, Streptococus thermophilus a bifidobaktérie,
- Sabinovská hrudka a Balkánsky syr - obsahujú Lactobacillus paracasei,
- Volovec – obsahuje Lactobacillus helveticus,
- Acidofilné mlieka SABI (aj čisté aj ochutené) - obsahujú baktériu Lactobacillus acidophilus,
- Kefírové mlieko – obsahuje kefírovú kultúru,
- Bifidové mlieko s vlákninou – obsahuje Bifidobaktérie a prebiotiká,
- Tvaroh – obsahuje Lactobacillus paracasei,
- Cottage cheese (všetky druhy) – obsahujú Bifidobaktérie,
- Kyslá smotana – obsahuje Bifidobaktérie.“
Pán Kočiš ďalej dodáva, že nejde o jednorazový liek. Pre vybudovanie silného imunitného systému je potrebný hlavne čas. Avšak pravidelnou konzumáciou kyslomliečnych výrobkov sme na najlepšej ceste, ako sa podobným vírusom chrániť a ostať zdraví.