10. 08. 2021

TOP nezrejúce syry SABI

Značka SABI si už niekoľko dekád drží široké spektrum spokojných zákazníkov. Prieskum u zákazníkov dokazuje, že SABI patrí oprávnene medzi vyhľadávané značky kvalitných mliečnych produktov. Okrem chutných jogurtov, mliečnych nápojov a tvarohov, vyrába aj rôzne typy syrov. Medzi veľmi obľúbené výrobky patrí napríklad aj Sabinovská hrudka a Sabinovský syr balkánskeho typu.

Spoločnosť MILK-AGRO sa už vyše 30 rokov venuje výrobe a predaju kvalitných mliečnych výrobkov, ktoré predáva pod značkou SABI. Vedenie si zakladá na tom, aby výrobky SABI boli vyrábané z toho najčerstvejšieho slovenského mlieka, ktoré spracúva presne stanoveným postupom (prihliadajúc na tradičnú receptúru) a tým zabezpečila ich nezameniteľnú chuť.

Sabinovská hrudka si získala svoje právoplatné miesto v produktovej rade SABI už pred niekoľkými rokmi. V týchto letných mesiacoch si vyhľadávači zdravých pochúťok neustále vyberú spomedzi širokej škály SABI syrov, práve chutnú čerstvú hrudku. Niekto to má však rád slané. V takom prípade ulahodí svojim chuťovým pohárikom jednoznačne so Sabinovským syrom balkánskeho typu.

„Sabinovský balkán“ spolu s „hrudkou SABI“ sú predstaviteľmi SABI čerstvých nezrejúcich prírodných mäkkých syrov. Tieto dva hrudkovité plnotučné syry sú si konzistenciou aj chuťou veľmi podobné. Rozdiel je najmä v slanosti, nakoľko Sabinovský syr balkánskeho typu podstupuje špeciálnu kúru v slanom náleve, aby dosiahol výsledný slaný efekt, typický pre balkánske syry.

Tieto syry vznikajú sladkým zrážaním mlieka za použitia prírodného syridla a následným zrením pri optimálnych podmienkach. Ich jemná chuť vynikne v studenej, ale aj teplej kuchyni. Náš balkánsky syr, ale aj hrudka sú vhodné na pravidelnú konzumáciu, pretože obsahujú okrem mliekarenských kultúr aj významnú probiotickú kultúru Lactobacillus casei dobrú baktériu, ktorá zlepšuje naše trávenie. Preto ich pravidelnú konzumáciu, ako odborník na mliečne výrobky, jednoznačne odporúčam,“ uviedol špecialista výroby, Ing. Peter Kočiš.

Ako si nezrejúce syry SABI čo najlepšie vychutnať? Možností je neúrekom. Či už hrudka alebo balkán, oba syry skvelo chutia nakrájané na kocky v zeleninovom šaláte, alebo len tak so šunkou a teplým pečivom. Niekto si na nich najviac pochutí až po tepelnej úprave (áno, je to tak, SABI hrudka, ale aj balkán je možné grilovať či vyprážať). To ako si na nich pochutnáte závisí iba na vašej fantázii.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore