28. 08. 2018

Raňajky alebo ako zdravo začať deň

Už sa to blíži. Tak ako každý rok, opäť je tu pre školákov nepopulárny september. Aj ten však môže byť o trochu príjemnejší. Ako by ste to mohli dosiahnuť? Čo tak napr. raňajkami, na ktoré ľudia zvyknú zabúdať, najmä kvôli nedostatku času. Ten, kto si na ne nájde čas, určite nebude ľutovať.

Raňajky totiž ovplyvňujú celý deň nielen školáka, ale každého človeka. Zabezpečia naštartovanie organizmu prísunom energie a podporia činnosť mozgu, čo sa určite zíde pri učení. Treba si však dávať pozor aj na to, z čoho raňajky pozostávajú.

Na výber máte z veľkého množstva surovín, či už klasické obilniny a vločky, ktoré si môžete osladiť troškou medu alebo si pripravíte ovocné raňajky. Platí však aj zásada, že správne raňajky obsahujú tri dôležité zložky, a to nízkotučné bielkoviny, kvalitné tuky, komplexné sacharidy a vlákninu. Raňajky môžu spestriť aj výrobky SABI, z ktorých sa vo všeobecnosti odporúča acidofilné mlieko, nízkotučné syry a tvaroh, biely jogurt.

Žiadne alebo nevhodné raňajky nenaštartujú metabolizmus a nevyvolajú primeranú kontrakciu žlčníka a vyplavenie žlče. Nekompletné raňajky nie sú raňajkami. Aspoň jedna porcia ovocia ku každým raňajkám chráni mozog. Najlepším ovocím na ochranu mozgu sú jahody.

Optimálne načasovanie jedla a tekutín by malo vyzerať nasledovne:

– bezprostredne po prebudení príjem tekutín, najlepšie klasickú vodu (200 – 600 ml),
– pauza 15 – 30 minút (umyjete sa, oblečiete sa a pod.),
– samotné raňajky.

Raňajkujete? Super! Nie? Nevadí, pretože nikdy nie je neskoro začať. Všetko je to o zvyku, ale keď už raz začnete, tak rovnako začne aj váš príjemnejší deň. Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky sú kráľovským jedlom dňa. MILK-AGRO praje všetkým školákom úspešný školský rok a chutné zdravé raňajky každé ráno.

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore