14. 10. 2020

Kyslá kapusta a kyslomliečne produkty SABI - bojovníci za imunitu

Sezóna kapusty začala, no nemáte čas pripraviť si vlastnú? Nechajte to na profesionálov.

V našich predajniach si viete kúpiť chutnú kyslú kapustu od spoločnosti HORTI, ktorú jednoznačne považujeme za skvelú parťáčku našich SABI výrobkov pri posilňovaní imunity. Kyslá kapusta ako aj kyslomliečne produkty SABI sú vitamínovou bombou pre zdravie a dokáže významne posilniť obranyschopnosť organizmu. V tomto jesennom období začína jej sezóna a vďaka tomu nás účinky kapusty dokážu chrániť pred ochoreniami po celú zimu až do jari.

Možno ste už počuli o tom, že kyslá kapusta je považovaná za vitamínovú bombu. Stačí si dať každý deň aspoň trošku a posilníme tak imunitu proti tým najhorším civilizačným ochoreniam. Kyslá kapusta je výživná hlavne vďaka fermentácii. Ide o proces, kde mikroorganizmy trávia prirodzený cukor v kapuste a menia ho na oxid uhličitý a organické kyseliny. Fermentácia začína, keď sa kvasinky a baktérie, ktoré sa bežne vyskytujú v kapuste dostanú do kontaktu s cukrom, ktorý je v nej tiež.

„Fermentácia kvasenej kapusty vytvára podmienky na podporu rastu probiotík, ktoré nájdete aj v kefíre alebo jogurte SABI. Pomáhajú potravu robiť ľahšie stráviteľnou, čo napomáha tráviacemu traktu lepšie vstrebávať určité vitamíny a minerály. Na druhej strane kvasená kapusta má vysoký obsah sodíka, takže si musíte sledovať koľko potravín s obsahom sodíka ste skonzumovali,“ hovorí špecialista.

Najznámejším benefitom kyslej kapusty je jej fantastický vplyv na imunitu, pretože je bohatým zdrojom probiotík a živín. Tak ako sme to hovorili už v predošlých článkoch v súvislosti s našimi kyslomliečnymi výrobkami SABI a ich silou v boji proti Covid-19, zdravé baktérie sú veľmi prospešné pri budovaní silnej imunity.

Probiotiká v kvasenej kapuste a kyslomliečnych výrobkoch SABI pomáhajú udržať črevnú mikroflóru v dobrom stave a tým podporovať imunitu. Zachovanie zdravej mikroflóry dokonca preventívne potláča rast škodlivých baktérií a môže pomáhať produkovať protilátky,“ uviedla špecialistka potravinárstva zo spoločnosti MILK-AGRO.

Jediným východiskom ako si zabezpečiť silnú imunitu je pravidelná konzumácia probiotických potravín.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore