Ingrediencie
2 ks stredne veľké cukety
6 ks strúčikov cesnaku
3 PL olivového oleja
soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu
750 ml zeleninového vývaru
2 PL SABI masla
100 ml SABI smotany na šľahanie
Postup
1. Cuketu umyjeme, pokrájame na menšie kocky a rozsypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme neošúpané strúčiky cesnaku a cuketu osolíme, okoreníme a posypeme drvenou rascou.
2. Všetko pokvapkáme olejom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme 15 až 20 minút.
3. V hrnci zahrejeme vývar, do ktorého nasypeme opečenú cuketu a ošúpaný pečený cesnak. Minútku povaríme a polievku rozmixujeme na krém.
4. Polievku nakoniec zjemníme SABI maslom a troškou SABI smotany. Podávame s opečenou bagetou, ozdobené kvapkou smotany.