13. 05. 2019

Autorizovaná predajňa Bardejovská Nová Ves

Pre úzku spoluprácu so spoločnosťou Milk-Agro sa rozhodli aj manželia Bialobokovci. Prevádzkujú autorizovanú predajňu Milk-Agro v Bardejovskej Novej Vsi. Vedúca predajne Anna Bialoboková nám porozprávala o úspešnej dlhoročnej spolupráci so spoločnosťou Milk-Agro, aj o tom, ako to celé začalo...


Čo pre vás prakticky znamená byť autorizovaným predajcom?

Medzi najväčšie výhody patrí to, že sa dostávate do letáku a to je veľká pomoc najmä v dnešnej dobe, keď väčšina zákazníkov nakupuje akciové položky. Dôležité je aj zásobovanie predajne. U nás je závoz 4× do týždňa. To znamená čerstvý tovar každý deň, čo zákazníci oceňujú. O nás sa stará pán Michal Nemec, tomu môžeme volať kedykoľvek, vždy sa postará, ide predsa o spokojnosť nás všetkých. Predajcov, kupujúcich, aj dodávateľov.


Nakupujete aj u iných dodávateľov?

Áno, ako autorizovaný predajca môžeme nakupovať aj od iných dodávateľov, v tom nemáme žiadne obmedzenia. Tieto výborné obchodné podmienky nám od začiatku garantoval pri podpisovaní zmluvy pán riaditeľ Kundrát. Väčšinu tovaru však nakupujeme od spoločnosti Milk-Agro, lebo je to pre nás výhodné. Rôzne špeciality, napríklad mäsové výrobky, nakupujeme od menších domácich regionálnych výrobcov. Obohatí to náš sortiment a zároveň podporujeme regionálnych producentov.


Aké iné výhody má autorizovaná predajňa okrem výhodného nákupu?

Máme aj svojho regionálneho inšpektora, v našom prípade je to pán Budík. Veľkou pomocou bolo, že nás vybavili chladiacimi vitrínami, regálmi aj počítačmi. A využívame software a rovnaký systém, ako majú vo svojich vlastných predajniach.
 

Spomínate si, ako to celé začalo?

Pamätám si to veľmi presne a podrobne. Autorizovanú prevádzku sme otvorili 5. februára 1994, ale s Milk-Agrom som spolupracovala už predtým, brala som od nich mlieko. Prvé dva roky boli veľmi namáhavé. Zásobovala som našu predajňu mliekom tak, že každé ráno o tretej som už bola v prešovskej centrále Milk-Agro na zásobovacom aute a čakala v poradí na mlieko a na všetko, čo sme na predaj v ten deň potrebovali. Musela som sa obracať tak, aby som už o šiestej ráno bola v našej bardejovskej predajni a mohli sme predávať. Pamätám si ako dnes svoju prvú cestu... Nemala som nijaké skúsenosti v jazde s veľkým autom. Nazberala som odvahu a odhodlanie a vyrazila som. Keď som konečne došla do Prešova a vystúpila na zásobovaciu rampu, tak sa mi triasli kolená, že len s námahou som sa udržala na nohách. Bolo to pre mňa veľké vypätie a zodpovednosť, ale bolo treba nabrať zásoby, veď čo by sme predávali?! Ráno o tretej do Prešova, o šiestej v predajni. Takto to trvalo celé dva roky. Potom nastúpil k nám môj manžel, tak už chodieval túto trasu on.


Ako ste získali predajný priestor?

Prvú predajňu sme otvorili v mojom rodinnom dome. Mali sme tam sklad a priestor prerobený na šikovnú malú pultovú predajničku. Začiatky boli náročné, hlavne keď na trh prichádzali veľké obchodné reťazce. Výdatná pomoc od spoločnosti Milk-Agro bola rozhodujúca, iba vlastným úsilím by sme to asi nezvládli. Prišli dobré rady a podpora predaja cez rôzne akcie a zľavy. A samozrejme, vedeli sme, že sa presadíme kvalitnými výrobkami SABI. Naši zákazníci si ich pýtali, kupovali a boli ochotní aj počkať za nimi a to rozhodlo. Teraz pred Veľkou nocou sme otvorili predajňu v Cernine a som veľmi rada, že aj náš syn Matúš sa stal autorizovaným predajcom Milk-Agro a prevádzkuje predajne v Dubinnom, Šašovej a Ortuťovej.


Takže aj vďaka Milk-Agru fungujete už 25 rokov...

Áno, a máme lojálnych a stabilných zákazníkov. Máme aj stabilný kolektív predavačiek, niektoré tu pracujú 15, 17 či dokonca 20 rokov. A to je už čo povedať. Vytvárajú rodinnú atmosféru a zákazníci to oceňujú. Aj spomínanú čerstvosť tovaru a kvalitu SABI výrobkov.

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore