Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
CESTO
150 g hladkej múky
50 g práškového cukru (preosiateho cez sitko)
1/4 ČL škorice
1/4 ČL vanilky
štipka soli
100 g SABI masla
1 ks žĺtko
NÁPLŇ
3 ks Sabináčikov
POLEVA
70 g čokolády
70 ml SABI smotany na šľahanie
Postup
1. V miske zmiešame múku, preosiaty práškový cukor, škoricu, vanilku a soľ. Pridáme zmäknuté maslo a žĺtko a vymiesime kompaktné cesto.
2. Cesto rozdelíme do formičiek na tartaletky, popritláčame ku okrajom formičiek a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C 15 minút.
3. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Necháme 2 minúty postáť a následne rozmiešame na hladký krém.
4. Upečené tartaletky necháme vychladnúť.
5. Dno tartaletiek pomocou kuchynského štetca pretrieme tenkou vrstvou ganache polevy. Na ňu pridáme Sabináčik a vrch zalejeme ganache polevou.
6. Tartaletky ozdobíme čerstvým alebo sušeným ovocím, necháme stuhnúť v chlade.
TIP OD KAROTKY: Tartaletky môžeme naplniť aj čokoládovým Sabináčikom a tmavú čokoládu zameniť za bielu.