11. 02. 2025

Valentínske tartaletky so Sabináčikom

Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.

Ingrediencie

CESTO

150 g hladkej múky
50 g práškového cukru (preosiateho cez sitko)
1/4 ČL škorice
1/4 ČL vanilky
štipka soli
100 g SABI masla
1 ks žĺtko

NÁPLŇ

3 ks Sabináčikov

POLEVA

70 g čokolády
70 ml SABI smotany na šľahanie

Postup

1. V miske zmiešame múku, preosiaty práškový cukor, škoricu, vanilku a soľ. Pridáme zmäknuté maslo a žĺtko a vymiesime kompaktné cesto.

2. Cesto rozdelíme do formičiek na tartaletky, popritláčame ku okrajom formičiek a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C 15 minút.

3. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Necháme 2 minúty postáť a následne rozmiešame na hladký krém.

4. Upečené tartaletky necháme vychladnúť.

5. Dno tartaletiek pomocou kuchynského štetca pretrieme tenkou vrstvou ganache polevy. Na ňu pridáme Sabináčik a vrch zalejeme ganache polevou.

6. Tartaletky ozdobíme čerstvým alebo sušeným ovocím, necháme stuhnúť v chlade.

TIP OD KAROTKY: Tartaletky môžeme naplniť aj čokoládovým Sabináčikom a tmavú čokoládu zameniť za bielu.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore