Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
CESTO:
250 ml SABI mlieka
1 kocka droždia
4 PL kryštálového cukru
600 g hladkej múky
100 ml oleja
180 g tekvicového pyré
PLNKA:
1/3 hrnčeka trstinového cukru
1/2 hrnčeka tekvicového pyré
100 g SABI masla
2 PL mletej škorice
1/2 ČL perníkového korenia
POLEVA:
240 g Lahodnej SABI nátierky bielej
3-5 PL práškového cukru
Postup
1. Do vyššieho pohára nalejeme teplé SABI mlieko, pridáme 1 PL cukru a rozdrobíme do neho čerstvé droždie. Kvások necháme nakysnúť.
2. Vo väčšej miske zmiešame múku so zvyšným cukrom (3 PL), pridáme nakysnutý kvások, tekvicové pyré, olej a vypracujeme cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste aspoň hodinu.
3. Plnku pripravíme tak, že SABI maslo roztopíme a zmiešame so škoricou, perníkovým korením a tekvicovým pyré.
4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme plnkou, stočíme a narežeme na rovnako veľké slimáky. Slimáky vložíme do vyššieho plechu alebo zapekacej misy a necháme ešte pár minút kysnúť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175°C dozlatista.
5. Pripravíme si polevu: Lahodnú SABI nátierku bielu zmiešame s práškovým cukrom. Slimáky po dopečení necháme mierne vychladnúť a nakoniec ich potrieme polevou.
TIP OD KAROTKY: Pred pečením slimáky jemne podlejeme smotanou.