30. 10. 2024

Tekvicové SABI slimáky

Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.

Ingrediencie

CESTO:
250 ml SABI mlieka

1 kocka droždia
4 PL kryštálového cukru
600 g hladkej múky
100 ml oleja
180 g tekvicového pyré
PLNKA:
1/3 hrnčeka trstinového cukru
1/2 hrnčeka tekvicového pyré
100 g SABI masla
2 PL mletej škorice
1/2 ČL perníkového korenia
POLEVA:
240 g Lahodnej SABI nátierky bielej
3-5 PL práškového cukru

Postup

1. Do vyššieho pohára nalejeme teplé SABI mlieko, pridáme 1 PL cukru a rozdrobíme do neho čerstvé droždie. Kvások necháme nakysnúť.

2. Vo väčšej miske zmiešame múku so zvyšným cukrom (3 PL), pridáme nakysnutý kvások, tekvicové pyré, olej a vypracujeme cesto. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste aspoň hodinu.

3. Plnku pripravíme tak, že SABI maslo roztopíme a zmiešame so škoricou, perníkovým korením a tekvicovým pyré.

4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme plnkou, stočíme a narežeme na rovnako veľké slimáky. Slimáky vložíme do vyššieho plechu alebo zapekacej misy a necháme ešte pár minút kysnúť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175°C dozlatista.

5. Pripravíme si polevu: Lahodnú SABI nátierku bielu zmiešame s práškovým cukrom. Slimáky po dopečení necháme mierne vychladnúť a nakoniec ich potrieme polevou.

TIP OD KAROTKY: Pred pečením slimáky jemne podlejeme smotanou.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore