24. 09. 2025

Slivkový koláč s tvarohom a mrveničkou

Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.

Ingrediencie

MASLOVÉ CESTO

1 hrnček hladkej múky
1 hrnček hladkej špaldovej múky
175 g SABI masla
50 g trstinového cukru
1 ks vajce
4 g soli

TVAROHOVÁ VRSTVA

500 g hrudkovitého SABI tvarohu
150 g bieleho SABI jogurtu
1 ČL
citrónovej kôry
1 ks vajce
1 ks vanilkový cukor
3 PL trstinového cukru

MRVENIČKA

3 PL trstinového cukru
4 PL polohrubej múky
3 PL ovsených vločiek
50 g SABI masla
10 - 12 ks sliviek

Postup

1. Múku, cukor, soľ, maslo a vajce zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút odpočívať v chladničke.

2. Vychladené cesto rozvaľkáme alebo rukami roztlačíme na dno okrúhlej formy na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.

3. Tvaroh zmiešame s jogurtom, vajcom, vanilkovým cukrom, trstinovým cukrom (alebo medom), citrónovou kôrou. Zmes rovnomerne rozotrieme na predpečené cesto.

4. Na tvarohovú vrstvu poukladáme na mesiačiky nakrájané slivky.

5. Z masla, múky, vločiek a cukru prstami vypracujeme mrveničku a rovnomerne ňou posypeme ovocie.

6. Koláč vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme približne 40 minút, kým povrch krásne zhnedne a bude chrumkavý. Necháme mierne vychladnúť a podávame.

TIP OD KAROTKY: Môžeme použiť aj iné sezónne ovocie, napríklad hrušky alebo jablká.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore