Ingrediencie
250 g SABI masla
200 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
5 ks vajec
230 g hladkej múky
1/2 ČL jedlej sódy
50 ml SABI mlieka
Postup
1. Zmäknuté SABI maslo, kryštálový a vanilkový cukor spolu vyšľaháme dokrémova.
2. Do vzniknutej zmesi postupne a za stáleho šľahania pridávame celé vajíčka (po jednom).
3. Múku spolu so sódou preosejeme a po lyžiciach zašľahávame do zmesi. Nakoniec prilejeme SABI mlieko a vyšľaháme hladké tekuté cesto.
4. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech s rozmerom približne 20x20 cm.
5. Povrch uhladíme a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 160 °C asi 60 minút.
6. Po upečení koláč vyklopíme z plechu a necháme ho vychladnúť.