13. 08. 2025

Mexický toast s grilovanou hrudkou

Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.

Ingrediencie

NA NÁTIERKU

2 ks menšie zrelé avokáda
100 g cherry paradajok
1/2 červenej cibule
soľ a čierne korenie
1 ČL šťavy z citróna

NA SENDVIČ

4 krajce kvalitného chleba (napr. kysnutý alebo celozrnný)
100 g Sabinovskej hrudky
med, chilli flakes na dochutenie

Postup

1. Avokádo rozkrojíme, odstránime kôstku, dužinu vyberieme do misky a roztlačíme ju vidličkou (alebo rozmixujeme na hladkú nátierku).

2. Pridáme na malé kúsky nakrájané paradajky, nadrobno nasekanú červenú cibuľu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame.

3. Na panvici s trochou oleja opečieme plátky Sabinovskej hrudky z oboch strán do zlatista. Syr by mal byť jemne chrumkavý zvonku a mäkký vnútri.

4. Na každý plátok chleba nanesieme vrstvu avokádovej nátierky, na vrch uložíme plátok opečenej Sabinovskej hrudky, pokvapkáme medom a posypeme chilli flakes podľa chuti.

TIP OD KAROTKY: Sendvič môžeme podávať ihneď alebo ho na chvíľu opiecť na panvici, aby bol chrumkavejší.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore