Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
800-1000 g hokkaido tekvice
2 ks mrkvy
1 ks cibuľa
1 cesnak
2-3 PL olivového oleja
2-3 ČL soli
1/2 ČL čierneho korenia
halúzka tymianu (alebo sušený)
600-700 ml vody
100 ml SABI Smotany na šľahanie
40-50 g syra Volovec
Postup
1. Tekvicu umyjeme, prekrojíme, vyberieme semienka a nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu, cesnak aj kúsky tekvice uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme tymian. Pečieme pri 200 °C približne 30 minút, kým zelenina zmäkne a získa zlatistú farbu.
2. Upečenú zeleninu preložíme do hrnca alebo mixéra. (Ak sme použili čerstvý tymián, zbavíme ho stonky). Zeleninu zalejeme horúcou vodou a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby pridáme vodu, aby sme dosiahli požadovanú hustotu.
3. Prilejeme smotanu na šľahanie, premiešame a ešte krátko zohrejeme, ale už nevaríme.
4. Podávame s nastrúhaným syrom Volovec a kvapkou olivového oleja.
TIP OD KAROTKY: Mrkvu môžeme nahradiť batátom alebo použijeme ich kombináciu.
