28. 10. 2025

Krémová polievka z pečenej tekvice hokkaido

Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.

Ingrediencie

800-1000 g hokkaido tekvice
2 ks mrkvy
1 ks cibuľa
cesnak
2-3 PL olivového oleja
2-3 ČL soli
1/2 ČL čierneho korenia
halúzka tymianu (alebo sušený)
600-700 ml vody
100 ml SABI Smotany na šľahanie
40-50 g syra Volovec
 

Postup

1. Tekvicu umyjeme, prekrojíme, vyberieme semienka a nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu, cesnak aj kúsky tekvice uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme tymian. Pečieme pri 200 °C približne 30 minút, kým zelenina zmäkne a získa zlatistú farbu.

2. Upečenú zeleninu preložíme do hrnca alebo mixéra. (Ak sme použili čerstvý tymián, zbavíme ho stonky). Zeleninu zalejeme horúcou vodou a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby pridáme vodu, aby sme dosiahli požadovanú hustotu.

3. Prilejeme smotanu na šľahanie, premiešame a ešte krátko zohrejeme, ale už nevaríme.

4. Podávame s nastrúhaným syrom Volovec a kvapkou olivového oleja. 

TIP OD KAROTKY: Mrkvu môžeme nahradiť batátom alebo použijeme ich kombináciu.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore