17. 01. 2024

Hráškové rizoto s lososom

Zavítajte s nami do SABI kuchyne, ktorou vás bude sprevádzať naša foodblogerka Majka - Karotka. Majka pre vás každý mesiac pripraví originálny SABI recept, ktorý nájdete v našom letáku i na webe www.milkagro.sk. Tentokrát má pre vás Majka tip na lahodné Hráškové rizoto s lososom, ktoré je bohatým zdrojom bielkovín a Omega 3 mastných kyselín. Zaraďte do svojho jedálnička strukoviny a ryby a cíťte sa fit nielen v januári.

Ingrediencie

2 filety lososa
20 g SABI masla
soľ, korenie, citrón
1 menšiu cibuľu
olivový olej
1 hrnček rizotovej alebo guľatozrnnej ryže
1 dcl bieleho vína
1,5 l vývaru alebo vody na podlievanie
1,5 hrnčeka mrazeného hrášku
50 g SABI masla
80 g tvrdého syra Volovec

Postup

1. Hrášok uvaríme. Štvrtinu z neho odoberieme a zvyšok rozmixujeme na pyré. V hrnci zohrejeme vývar, ktorým budeme podlievať rizoto (ak nemáte vývar, môžete použiť bio bujón alebo len vodu).

2. Cibuľku nakrájame na malé kúsky a orestujeme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte minútku opražíme. K opraženej cibuľke a cesnaku pridáme ryžu, zľahka ju opražíme a podlejeme bielym vínom. Za stáleho miešania počkáme, kým sa víno odparí.

3. Pridáme naberačku vývaru, miešame kým sa vstrebe a následne pridáme ďalšiu naberačku. Takto pokračujeme, kým je ryža zmäknutá (ale nie úplne uvarená) - trvá to približne 15 minút.

4. Následne k ryži pridáme rozmixované hráškové pyré a podľa potreby ešte podlejeme vývarom. Pridáme SABI maslo, nastrúhaný Volovec a premiešame. Nakoniec do rizota pridáme zvyšný hrášok a premiešame.

5. Lososa umyjeme, osolíme a opekáme na panvici s rozpáleným SABI maslom kožou dole 8 minút. Následne lososa prevrátime a opečieme ďalších 5 minút do zlata. Lososa dosolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a podávame s teplým rizotom.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore