12. 10. 2022

Súťaž RECYKLUJ A VYHRAJ oslavuje svoje 20-te narodeniny

Naša súťaž RECYKLUJ A VYHRAJ je spustená už po 20-ty krát. Každý súťažný rok sa zapojí viac ako 300 škôl. Rozdali sme obrovské množstvo cien školám a potešili, dovolíme si povedať, neskutočné množstvo detských sŕdc. No a čo je najdôležitejšie, za posledných 19 rokov sa nám podarilo zrecyklovať 100 ton tetrapaku a 30 ton viečok SABI, čím sme jednoznačne odbremenili aj našu krásnu prírodu.

"Keď sme pred dvadsiatimi rokmi zahájili súťaž RECYKLUJ A VYHRAJ, vôbec sme netušili, ako si naše školy a škôlky získa. Tak ako s každou aktivitou voči zákazníkom, aj v tomto prípade sme netušili, či budú naši zákazníci ochotní recyklovať obaly SABI. Samozrejme, za veľa vďačíme najmä deťom, keďže súťaž je určená práve pre ne. Vďaka nim a ich prosbám smerom k rodičom, sme za necelé dve dekády vyzbierali obrovské množstvo obalov od SABI produktov, ktoré putovali priamo na recykláciu. Sme radi, že sa mladé generácie (a niektoré za ten čas dovŕšili už aj dospelosť) naučili recyklovať a chrániť tak prírodu. Aj vďaka hore uvedeným číslam vidíme, že to vôbec nie je zanedbateľné a vďaka tomu má tento projekt význam," uviedla manažérka obchodného marketingu p. Sylvia Kupcová.

Cieľom tejto súťaže je v spolupráci s predškolskými a školskými zariadeniami (a samozrejme aj rodičmi detí) naučiť mladé generácie, počnúc už škôlkarmi, že obaly, ktorých rozklad trvá dlhú dobu, je potrebné separovať a recyklovať. Deti sú za svoju prácu a šikovnosť odmenené vecnými cenami, ktoré sa každý rok menia.

Okrem kvantitatívneho zbierania sa deti zapájajú aj do umeleckej zložky súťaže. Z viečok a tetra-paku vytvárajú rôzne umelecké diela a nádherné piesne, či už zo sveta rozprávok, alebo aktuálneho diania v spoločnosti. Výtvory, ktoré k nám školy každý rok prinášajú sú naozaj krásne a plné fantázie. Detská tvorivosť, ale aj tvorivosť a entuziazmus školských koordinátorov projektu nemá hraníc a preto určite odporúčame každému, aby sa v lete prišiel pozrieť na výstavu výtvorov z obalov SABI, ktorá je pravidelne umiestnená (po ukončení konkrétneho ročníka) v jednom z nákupných centier v Prešove. O výstave informujeme vopred na našej webovej stránke www.milkagro.sk, taktiež v letáku a na našich sociálnych sieťach.

"Súťaž RECYKLUJ A VYHRAJ pozostáva zo 7 kategórií, pričom kategórie A až D zastrešujú zbieranie obalov podľa veľkosti predškolského/školského zariadenia (aby nevznikla nespravodlivosť kvôli počtu zúčastnených žiakov), ďalej umelecké kategórie E a F, ktoré predstavujú spoluprácu učiteľov a detí pri tvorbe piesní a výtvorov o SABI, a v neposlednom rade, najnovšia kategória G, v ktorej súťažia jednotlivci na tému mesiaca, podľa aktuálneho zadania na našich sociálnych sieťach. Výhry z kategórie G sú rozdávané každý mesiac, počnúc novembrom 2022 až do apríla 2023. Minulý rok sme súťažiacich obdarili niekoľkými iPhonami, no tento rok sme to vymysleli ešte lepšie, tak sa máte na čo tešiť. Viac sa dozviete na našom facebooku a instagrame," uviedol zástupca riaditeľa, Mgr. Matej Bálint.

Prihlasovanie do najnovšieho 20. ročníka súťaže je spustené od 20. septembra 2022. Pokiaľ sa predškolské či školské zariadenie, ktoré navštevuje vaše dieťa do súťaže ešte nezapojilo, má čas urobiť tak do 30. novembra 2022. Ako sa zapojiť, ale aj tipy a triky, proste všetko čo potrebujete o súťaži vedieť, sa dozviete na našom novom webe sutaz.milkagro.sk. Pridajte sa k nám a posuňme spolu množstvo vyzbieraného odpadu na vyšší level. RECYKLUJ A VYHRAJ S NAMI!

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore