Ingrediencie
6 ks vrecúšok mätového čaju
300 g horkej čokolády
100 g SABI masla
4 ks vajíčka
200 g kryšt. cukru
120 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
Postup
1. V 1 dl vriacej vody vylúhujeme 6 vrecúšok mätového čaju a necháme vychladnúť.
2. 250 g čokolády rozpustíme so 100 g SABI masla vo vodnom kúpeli, zvyšných 50 g čokolády nasekáme na kúsky.
3. V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom (šľaháme ich, kým sa nespenia). Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, roztopenú čokoládu s maslom a vychladený čaj. Všetko spolu premiešame a nakoniec pridáme na kocky nasekanú
čokoládu. (*konzistencia cesta nech vás neprekvapí, cesto má byť redšie)
4. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme asi 30 minút pri teplote 190°C. Koláč je upečený vtedy, keď sa na jeho povrchu vytvorí pevná „kôrka“.
5. Po vychladnutí môžeme koláč podávať so šľahačkou a ovocím.