Martina je mamou ročnej dcérky a svoj voľný čas najradšej trávi v kuchyni. Počas pandémie si na IG založila foodblog @foodeliciouswithtinka, ktorý je dodnes jej záľubou.
Suroviny
370 ml Kefírového mlieka SABI
220 g hladkej múky
30 g kukuričného škrobu
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL soli
mleté čierne korenie
2 ks vajcia
60 g rozpusteného SABI masla
80 g nastrúhanej Sabinovskej tehly
Postup
1. Múku, škrob, prášok do pečiva, soľ a korenie zmiešame v miske, pridáme roztopené maslo, vajcia, kefír, syr a nakoniec sušené paradajky a špenát.
2. Všetko dobre premiešame, až kým vypracujeme husté cesto, ktoré okamžite lejeme do vopred rozohriateho vafľovača a opekáme dozlatista (asi 4 minúty).
3. Podávame s dipom z kyslej smotany alebo volským okom a šalátom.
Tip od Tinky: Pridajte aj lyžicu krájaných sušených paradajok či nasekaný baby špenát.