11. 05. 2022

Rozhovor s Mirom Táslerom IMT Smile: V júni sa môžeme tešiť na parádny DOBRÝ FESTIVAL

Naša spoločnosť MILK-AGRO sa okrem svojej mliekarenskej produkcie a chodu potravinárskych predajní, zaujíma aj o kultúrny program vo svojom okolí. Prešovský kraj je srdcom východu a vedenie spoločnosti je nadšené, že sa na Prešov nezabúda ani po hudobnej stránke. Tento rok sa totiž po dvojročnej pauze uskutoční 12. ročník Dobrého festivalu. Nakoľko ide o obrúbenú východoslovenskú akciu, pripravili sme si pre vás v spolupráci so skupinou IMT Smile súťaž o vstupenky. O festivale nám toho povie viac pán Miro Tásler zo skupiny IMT Smile, s ktorým sme si pre vás pripravili krátky rozhovor.

Dobrý festival rezonuje v ušiach východniarov už nejeden rok. Napriek tomu je ešte pár skupín, ktoré o ňom toho veľa nevedia. Ako by ste v skratke opísali Dobrý festival? Pre koho je určený?

Dobrý festival je multižánrový, multikultúrny festival na východe Slovenska. Každoročne ho navštívi množstvo ľudí (dospelých aj detí), najmä z východu Slovenska, ale aj zo zahraničia. Každý si tam nájde niečo svoje.

V minulosti išlo o Festival dobrej hudby. Od roku 2007 ho má pod záštitou IMT Smile. Predpokladáme, že úlohy ste sa zhostili s radosťou, ale aj s rešpektom. O čo všetko sa skupina pri organizácii festivalu stará? V čom všetkom spočíva taká príprava festivalu?

Festival riešim prevažne ja (Miro). Takýto festival je zmes všetkého, čo si viete predstaviť. Aj čo si predstaviť neviete... Pracuje na ňom približne 300 rudí. Snažíme sa, aby to bolo miesto s charakterom a toleranciou pre všetky vekové skupiny. Zabezpečujeme vodu, elektrinu, šatne pre umelcov, toalety, jedlo, pitie, navigáciu v areáli, koše a odvoz odpadu, stanové mestečko a v spolupráci s mestom Prešov aj kyvadlovú dopravu, recykláciu odpadu, detský kútik, straty a nálezy, zásobovanie atď. Je to logisticky pomerne náročná akcia, ktorá v sebe ukrýva "ako keby" postavenie jedného mestečka na voľnej ploche so všetkým, čo k tomu patrí.

Dobrý festival organizujete na prírodnom kúpalisku Delňa, pričom 3 krát sa konal na Prešovskom amfiteátri. V roku 2018 sa však Dobrý festival nekonal, kvôli rekonštrukcii Delne. Prebiehala táto rekonštrukcia aj vďaka vám?

Delňa je pomerne starý areál a nebol pripravený a plánovaný na festival takéhoto rozmeru. Po dohode s mestom Prešov sme počas opravy Delne presunuli festival na amfiteáter, ktorý mám v správe, a ktorý som opravil na súčasný funkčný stav. Musím podotknúť, že som ho dostal do správy ako zarastený les medzi lavičkami, po rokoch zanedbávania. Na Delni sa za ten čas vybudovali prípojky vody, elektriny a kanalizácie, ktoré dovtedy neboli na takej úrovni, aby tam mohlo byť také množstvo ľudí. Mesto počas rekonštrukcie vybudovalo aj toalety, keďže pôvodné neboli funkčné.

Posledné 2 roky boli všetky kultúrne podujatia zrušené. Ako dlho sa v Prešove neorganizoval Dobrý festival? Chýbalo vám to?

Festival mal kvôli pandémii 2 roky pauzu. Samozrejme, že nám to chýbalo. Dobrý festival však nie je zárobková vec, je to taká moja radosť a hlavne vášeň. Tento ročník je v podstate prenesený z roku 2020, s malými zmenami v programe, keďže nie všetci pôvodní umelci mali voľný termín v kalendári.

Tento rok nastane konečne zmena k lepšiemu a Prešovčania sa môžu opäť tešiť na parádny Dobrý festival. Nastanú nejaké zmeny, o ktorých by mali fanúšikovia vedieť, resp. na čo sa majú tešiť?

Každý rok sa snažíme priniesť niečo nové. Tento rok bude podobný a predsa iný. Niektoré zóny budú inak postavené a inak nadizajnované. Nebudem prezrádzať, snáď ľudí prekvapíme a potešíme.

Je už známy zoznam kapiel, ktoré na festivale vystúpia? Priblížite nám, prosím, aj tohtoročný program?

Každoročne hrá na festivale prešovská trojka - IMT Smile, Chikilikitua, Heľenine oči. Okrem toho vystúpi aj Kali a Peter Pan, jeden z najznámejších svetových Drum and bassových DJov - Andy C z Anglicka, izraelská skupina Orphaned Land švajčiarsky Eluveitie a vera iných. Celý program festivalu priebežne zverejňujeme na www. dobryfestival.sk. Bude pozostávať z množstva koncertov, ale aj bohatého programu pre deti, či diskusie na rôzne témy a pod.

Aké bude vstupné?

Vstupenka bude v cene 30 EUR a bude platiť na obidva dni festivalu.

Čo by ste odkázali fanúšikom? A čo ostatným, aby ste ich prilákali?

Tešíme sa na vás a verím, že na festivale zažijete krásne chvíle a odnesiete si vera dobrej energie a dobré spomienky.

Blížime sa ku koncu, prosím prezraďte čo to o našich SABI produktoch. Ktoré produkty SABI máte najradšej?

Nakoľko väčšinu času bývam na západe Slovenska, kde zatiaľ nie je vera vašich predajní, nakupujem prevažne iba SABI jogurty, ktoré možno dostať aj vo väčších reťazcoch. No keď som doma na východe, tak si rád kúpim aj maslo a ostatné mliečne výrobky.

Čo by ste na záver odkázali zákazníkom MILK-AGRA?

Aby počúvali dobrú hudbu, chodili na koncerty a užívali si každý jeden deň naplno, lebo nikto z nás nevie, čo bude zajtra.

Ďakujeme pánovi Táslerovi za príjemný rozhovor. No a my veríme, že nejeden z vás sa úprimne teší na túto skvelú akciu. Keďže sme kvôli pandémii mali dvojročnú pauzu od akýchkoľvek veľkých podujatí, najmä takýchto rozmerov, rozhodli sme sa pripraviť SÚŤAŽ O VSTUPENKY NA DOBRÝ FESTIVAL 2022. Súťaž bude trvať od 16. mája do 14. júna a bude prebiehať na našom oficiálnom facebookovom profile MILK AGRO a na instagramovom profile @milkagro_official. Každý pondelok v danom termíne môžu DESIATI Z VÁS VYHRAŤ VSTUPENKY na tento parádny Dobrý festival, konajúci sa 17. až 18. júna. Vždy hráme o 7 lístkov na našom facebooku a o 3 lístky na našom instagrame. Posledná súťažná otázka odznie v pondelok 13. júna s vyžrebovaním výhercu a súťaž bude ukončená v utorok 14. júna. Bližšie informácie a podmienky zapojenia sa do súťaže nájdete na našich sociálnych sieťach, ktoré budeme pravidelne zverejňovať.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore