Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.
Ingrediencie
KAKAOVÁ PIŠKÓTA:
5 ks vajec
70 g trstinového cukru
70 g hladkej múky
20 g kvalitného kakaa
2 ČL prášku do pečiva
štipka soli
GAŠTANOVÁ PLNKA:
500 g gaštanového pyré
200 ml SABI smotany na šľahanie
30 g zmäknutého SABI masla
1 ČL rumu (voliteľné)
VRCHNÁ VRSTVA:
200 ml SABI smotany na šľahanie
1 ks vanilkový cukor
ríbezľový džem
kakao alebo čokoládové hobliny na ozdobenie
Postup
1. PIŠKÓTA (25 x 35 CM):
Rúru si predhrejeme na 170 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha.V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. K žĺtkovej pene pridáme preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a premiešame. Nakoniec po častiach jemne primiešame sneh z bielkov. Hotové cesto rozotrieme rovnomerne na plech, uhladíme a pečieme približne 13 až 15 minút (otestujeme špajdľou, po zapichnutí musí byť suchá).
2. GAŠTANOVÁ PLNKA:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, pridáme gaštanové pyré so zmäknutým maslom (a rumom) a všetko spolu krátko premiešame mixérom, kým sa zložky spoja do hladkého krému.
3. VRCHNÁ VRSTVA:
Smotanu vyšľaháme dotuha (meťžeme pridať aj vanilkový cukor). Vychladnutý korpus potrieme džemom a navrstvíme naň gaštanovú pinku. Na gaštanovú pinku natrieme vyšľahanú šľahačku, ozdobíme hoblinami čokolády alebo kakaom a necháme stuhnúť v chlade.
TIP OD KAROTKY: Krájame horúcim nožom, aby boli kúsky rovné a čisté.

