17. 12. 2025

Gaštanové rezy

Pozývame vás do SABI kuchyne, v ktorej pre vás foodblogerka Majka - Karotka (www.karotka.sk) každý mesiac pripraví originálny SABI recept. Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať chutne a zdravo.

Ingrediencie

KAKAOVÁ PIŠKÓTA:

5 ks vajec
70 g trstinového cukru
70 g hladkej múky
20 g kvalitného kakaa
2 ČL prášku do pečiva
štipka soli

GAŠTANOVÁ PLNKA:

500 g gaštanového pyré
200 ml SABI smotany na šľahanie
30 g zmäknutého SABI masla
1 ČL rumu (voliteľné)

VRCHNÁ VRSTVA:

200 ml SABI smotany na šľahanie
1 ks vanilkový cukor
ríbezľový džem
kakao alebo čokoládové hobliny na ozdobenie 

Postup

1. PIŠKÓTA (25 x 35 CM):

Rúru si predhrejeme na 170 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha.V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. K žĺtkovej pene pridáme preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a premiešame. Nakoniec po častiach jemne primiešame sneh z bielkov. Hotové cesto rozotrieme rovnomerne na plech, uhladíme a pečieme približne 13 až 15 minút (otestujeme špajdľou, po zapichnutí musí byť suchá).

2. GAŠTANOVÁ PLNKA:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha, pridáme gaštanové pyré so zmäknutým maslom (a rumom) a všetko spolu krátko premiešame mixérom, kým sa zložky spoja do hladkého krému.

3. VRCHNÁ VRSTVA:

Smotanu vyšľaháme dotuha (meťžeme pridať aj vanilkový cukor). Vychladnutý korpus potrieme džemom a navrstvíme naň gaštanovú pinku. Na gaštanovú pinku natrieme vyšľahanú šľahačku, ozdobíme hoblinami čokolády alebo kakaom a necháme stuhnúť v chlade. 

TIP OD KAROTKY: Krájame horúcim nožom, aby boli kúsky rovné a čisté.

MILK-AGRO

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore