16. 10. 2018

Recykluj a vyhraj

Začal školský rok a s ním aj ďalší ročník súťaže Recykluj a vyhraj, ktorú už 16 rokov vyhlasuje spoločnosť Milk-Agro. Porozprávali sme sa o tom s vedúcim marketingového oddelenia spoločnosti, Mgr. Matejom Bálintom.


Čím si, podľa vás, súťaž Recykluj a vyhraj udržiava dlhé roky vysokú obľúbenosť?

Školy, ktoré sa do súťaže zapoja, môžu získať množstvo zaujímavých cien, od nákupných poukážok určených na nákup školských potrieb a nákup v predajniach Milk-Agro, cez elektrické kolobežky a tablety pre najusilovnejšieho žiaka, až po zážitky zo stretnutí s celebritami na koncerte. A pre najlepších zberačov sú to zájazdy za športovými osobnosťami, v budúcom roku pravdepodobne vyrazíme za futbalovým reprezentantom Martinom Dúbravkom. Každý rok víťazná škola z každej kategórie dostáva ako odmenu účasť na koncerte Integrácia, v tomto roku to bolo 10. októbra v Bratislave, na štadióne Ondreja Nepelu.


V akých kategóriách sa bude súťažiť v tomto roku?

Kategórií je 6 (A, B, C, D, E a F)

Kategória A: Zber hliníkových viečok z výrobkov SABI

Kategória B: Zber tetrapaku z čerstvého mlieka SABI

Kategória C: Výkup viečok a tetrapakov pre školy, ktoré sa neumiestnili do 10. miesta v kategóriách A a B

Kategória D: Najlepší odberateľ MILK-AGRO. Vyhráva 30 školských zariadení.

Kategória E: Výtvor z obalov výrobkov SABI (tetrapaky, viečka)

Kategória F: Pieseň (zvuková nahrávka) – text musí obsahovať slová „MILK-AGRO“, „SABI“, „INTEGRÁČIK“, „RECYKLUJ A VYHRAJ“ a „INTEGRÁCIA“.


Koľko škôl sa do súťaže zapája?

Počet škôl je viac-menej stabilný, každý rok sa zapojí okolo 300 škôl. Odhadujeme, že je to okolo stotisíc detí. A keďže zberu sa zúčastňujú celé rodiny, celkový záber je oveľa väčší.


Koľko sa toho vyzbiera?

Vyzbierame každý rok 15 ton kompozitných obalov, našimi rozvoznými linkami to pozvážame a potom, samo­zrejme, zhodnocujeme prostredníctvom organizácií na to oprávnených. Máme stanovené ceny za kilogram hliníkových viečok a kilogram tetrapaku, je to súčasť motivácie k zberu. Ale hlavnou motiváciou celej súťaže Recykluj a vyhraj je ochrana životného prostredia a environmentálna výchova.

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore