14. 04. 2021

MILK-AGRO podporuje Slovenských mliekarov a potravinárskych podnikateľov už vyše 30 rokov

MILK-AGRO podporuje Slovenský potravinársky trh už vyše 30 rokov. Ročne vykúpi od slovenských mliečnych fariem vyše 25 miliónov litrov mlieka, z ktorého vyrába obľúbené a kvalitné SABI mliečne výrobky. Zároveň má spoločnosť približne 4631 druhov slovenského tovaru, čo predstavuje vyše 68 % z jej celkovej produktovej ponuky. Prioritou firmy je dodať zákazníkom kvalitné slovenské produkty, čím pomáha prežiť slovenským farmárom a podnikateľom aj v tejto ťažkej pandemickej situácii.

Slovenská potravinárska spoločnosť MILK-AGRO pôsobí na slovenskom trhu už od roku 1991, pričom sa v priebehu desaťročí rozšírila v rámci celého východného Slovenska a postupne expanduje aj na stredné a západné Slovensko. Spoločnosť je jedinečná najmä vďaka svojej širokej ponuke mliečnych výrobkov s vlastnou značkou SABI. Na výrobu SABI výrobkov používa len mlieko od slovenských farmárov s odberom vyše 25 miliónov litrov mlieka ročne.

Mlieko zvážame do našej sabinovskej mliekarne denne v špeciálnych cisternách. Náš priemerný denný nákup mlieka od slovenských farmárov je vyše 70 000 litrov. Kvalitu mlieka skontrolujú naši výrobní špecialisti a následne sa z neho vyrába konkrétny SABI výrobok. Pri výrobe SABI výrobkov úzko spolupracujeme približne s 20 mliečnymi farmami. Vďaka tomu aj tí najmenší farmári majú istotu, že ich mlieko sa vykúpi a do 48 hodín dostane na kuchynský stôl slovenskej rodiny,“ uviedol námestník výrobného úseku pán MVDr. Marek Kunda.

Okrem mliečnych produktov SABI nájdete v potravinách MILK-AGRO aj pečivo od lokálnych malých pekárov a rôzne ďalšie produkty ako koláčiky či buchty. Vedenie spoločnosti uprednostňuje malých dodávateľov z rôznych kútov Slovenska, nakoľko si uvedomuje ich kvalitu a dôležitosť pri zachovaní našich tradičných slovenských receptúr.

Naša spoločnosť podporuje slovenských producentov mlieka, či výrobcov slovenských potravín už cez 3 dekády. Patrí to k hlavným podnikovým princípom, ktorých sa držíme už od začiatku svojej existencie. Aj v tejto ťažkej situácii pomáhame malým slovenským mliekarom a dodávateľom, ktorí pre dôsledky pandémie nemohli predávať svoje výrobky plnohodnotne, či dodávať svoj tovar do hotelov a reštaurácií. Pre nás je spoločenská zodpovednosť bezpodmienečnou súčasťou firemnej filozofie. Pomocnú ruku budeme malým slovenským dodávateľom a farmárom podávať aj naďalej,“ uviedol Mgr. Matej Bálint, zástupca riaditeľa spoločnosti.

Netreba zabúdať, že kríza spojená s celosvetovou pandémiou nového koronavírusu zasiahla negatívnym spôsobom skoro všetky podniky na Slovensku. Medzi ohrozených patrí obrovské množstvo podnikateľov aj z potravinárskeho priemyslu. Spoločnosť MILK-AGRO podporuje slovenských farmárov a malovýrobcov, zamestnávajúcich ľudí v regiónoch celé desaťročia, posledné dva roky nevynímajúc. Iba tak dokážeme spoločne ustáť nápor zo zahraničia a uchovať si naše tradičné slovenské receptúry. V prípade, že patríte k potravinárskym výrobcom a zatiaľ s nami nemáte uzatvorené partnerstvo, neváhajte nás kontaktovať na sekretariatou@milkagro.sk.

MILK-AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore