Ingrediencie
350 ml SABI smotany na šľahanie
250 ml SABI mlieka
140 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
4 ČL instantnej kávy
5 plátkov želatíny
50 g čokolády na varenie
20 g SABI masla
kakao
Postup
1. Plátky želatíny zalejeme studenou vodou a necháme napučať. V hrnci zmiešame SABI smotanu na šľahanie, mlieko, instantnú kávu, kryštálový a vanilkový cukor. Zohrievame na miernom ohni, nevaríme.
2. Keď je mliečna zmes horúca stiahneme ju z ohňa a vložíme do nej vyžmýkanú želatínu. Miešame, až kým sa želatína nerozpustí.
3. Zmes rozdelíme do 2 pohárov a necháme ju vychladnúť, následne ju vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
4. Čokoládu roztopíme s maslom vo vodnom kúpeli (alebo nad parou) a necháme vychladnúť. Potom čokoládu nalejeme na panna cottu a dáme chladiť.