13. 03. 2018

Experiment s vegánskou klobáskou

V rozumnej miere nikdy nezaškodí dať si nejakú tú údenú, či pečenú mäsovú dobrôtku, ale takisto nezaškodí občas vyskúšať niečo presne z opačného spektra – napríklad takú vegánsku klobásku. Aj keď ste zarytý konzument mäsa, nelámte nad týmto variantom palicu a nechajte sa prekvapiť novou chuťou. Obchodík so zdravými vegánskymi potravinami sa isto nachádza aj vo vašom okolí, ale sami by ste sa čudovali, aké je jednoduché vyrobiť si takýto experiment doma. Možno nebude klobása presne taká ako od uja z Hornej Malíkovej" a možno vám veľmi rýchlo zachutí a už nebudete chcieť inú.

Viete si ju vyrobiť celkom jednoducho v domácich podmienkach. Recept nájdete napríklad na blogu foodblogerky Moniky Brydovej (brydova.cz). Základom sú rôzne semiačka, sušené paradajky v oleji, údené papriky, cesnak, soľ a rôzne koreniny. Údené papriky dajú konečnému výrobku tu správnu vôňu, cesnak a koreniny chuť. Všetko spolu poriadne vymixujete, niektoré semiačka môžete nechať vcelku. Dôležité je zmes dobre dochutiť, použiť môžete klasickú klobásovú zmes korenín. So soľou opatrne lebo niektoré suroviny už môžu byť slané. Netreba pridávať olej z paradajok, ak sa zmes drobí, tak radšej vodu. Získanú hmotu vymodelujeme do tvaru klobásky a zabalíme pevne do potravinovej fólie. Potom zamrazíme, a to je všetko. Žiadne zložité prístroje ani plnenie do čriev. Pri konzumácii stačí hmotu odbaliť a trochu nechať postáť v izbovej teplote, aby sa dala krájať. S horčicou a cibuľou bude dosť dobre pripomínať chutnú údeninku, avšak váš organizmus dostane do seba slušnú dávku antioxidantov a živín.

Že je to poriadny úlet? Prekvapte priateľov! Ak ste známy „mäsarián", toto od vás nebudú očakávať a vy sa iba zabavíte na ich šokovaných tvárach. Keď nič iné, budete mať neskôr pri vašich stretnutiach na čo spomínať. 

MILK - AGRO

Varte s chuťou a chutne

otvoriť receptár

Otázky o zdraví

hľadám odpoveď

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore