Špenátové lasagne

Suroviny


1 balenie lasagne plátky
1 balenie mrazeného listového špenátu
3 strúčiky cesnaku
200 g taveného syra Sabina
soľ
mleté biele korenie
olej


Bešamelová omáčka:
100 g masla SABI
150 g hladkej múky
1 l polotučného mlieka SABI
soľ
muškátový oriešok
zrejúci syr Sabinovská tehla
4 vajíčka uvarené na tvrdo

Postup


Lasagne plátky si pripravíme podľa návodu na obale. Na oleji krátko opečieme pretlačený cesnak, pridáme rozmrazený a prebytočnej vody zbavený špenát, tavený syr, osolíme a okoreníme. V hrnci si rozpustíme maslo, pridáme múku a urobíme zápražku. Pridáme mlieko, soľ, nastrúhaný muškátový oriešok a celú dobu miešame, kým sa nám múka neprevarí a omáčka nezhustne. Pekáč zo všetkých strán vymastíme maslom, na dno uložíme plátky lasagní. Na to navrstvíme tretinu špenátu, uvarené nakrájané vajíčka, polejeme tretinou bešamelovej omáčky a postup opakujeme. Poslednú vrstvu bešamelu posypeme strúhaným syrom. Dáme do rúry a pri teplote 180 °C zapekáme približne 30 minút.


Dobrú chuť!

čas prípravy

30 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore