Tekvicovo-cviklový šalát
Suroviny
Ingrediencie
ks cvikla (stredne veľká)
1/2 ks maslová tekvica al. hokkaido
1 konzerva cícer
2 strúčiky cesnak
podľa chuti olivový olej
100 g SABI balkánsky syr
1 hrsť rukola
Trochu citrónová štava
podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika
Postup
Cviklu dobre umyjeme, odrežeme spodnú časť a pokrájame na väcšie kocky alebo tenké kolieska. Nemusíme šúpať. Tekvicu prepolíme, vydlabeme, ošúpeme a pokrájame na menšie kocky. Cícer prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Plech vystelieme papierom na pečenie a na tretinu plochy uložíme cviklu, ktorú posypeme nadrobno nasekaným cesnakom, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C.
Po 10 minútach pečenia plech vyberieme, na druhú tretinu poukladáme tekvicu, ktorú posolíme a pokvapkáme olejom. Cviklu poprehadzujeme a plech vrátime do rúry.
Po 10 minútach plech opät vytiahneme a na poslednú tretinu vysypeme odkvapkaný cícer. Osolíme, okoreníme, pridáme tiež mletú papriku a cícer pokvapkáme troškou oleja. Plech vrátime do rúry a všetko spolu pečieme ešte 10 až 15 minút.
Rukolu rozložíme na dva taniere pridáme horúcu zeleninu a cícer. Na vrch rozmrvíme trošku balkánskeho syru. Pokvapkáme citrónovou štavou a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk