SABI quinoa balkán šalát

Suroviny


1 - Sabinovský syr balkánskeho typu
1 - väčšia uhorka
5 - cherry paradajky
1 - menšia fialová cibuľa
1 - avokádo
1 šálka - quinoa
½ šálka - červená / čierna šošovica / cícer – je to na vás
2 PL - jablčný ocot
Petržlenová vňať
Špenátové listy
Bobkový list
1 PL - citrón
2 PL - olivový olej
Korenie, soľ, rasca, cesnak
Tekvicové / slnečnicové semienka / vlašské orechy – je to na vás

Postup


1. Vo vriacej vode varíme quinou cca 10 minút a potom ho necháme vychladnúť.

2. Opláchneme si červenú šošovicu, uvaríme vo vode s bobkovým listom a pridáme 2x také množstvo vody, ako máme šošovice. Akonáhle začne vrieť, znížime teplotu a varíme asi 15 až 20 minút. Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť.

3. Uhorky, rajčiny a avokádo si nakrájame na kocky a vložíme do väčšej šalátovej misky s nadrobno nakrájanou cibuľkou, petržlenovou vňaťou a špenátovými listami.

4. Pripravíme si zálievku z olivového oleja, citrónu, jablčného octu a podľa chuti okoreníme. Zmiešame quinou so šošovicou a potom aj s nakrájanou zeleninou. Nakoniec pridáme zálievku, semienka alebo vlašské orechy. Dochutíme podľa chuti a na úplný záver pridáme Sabinovský syr balkánskeho typu.

Chuť by mala byť kyslastá a chrumkavá. Odporúčame pred servírovaním odložiť šalát na 30 minút do chladničky.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore