Výborná mačanka

Suroviny


1 l polotučného mlieka SABI
500 ml juchy (šťava z kyslej kapusty)
1 klobása
kúsok slaninky
olej
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
2 – 3 šampiňóny
2 lyžice masla SABI
smotana na varenie 12 % SABI
hladká múka
1 vajce  

Postup


Na panvici si opražíme nakrájanú klobásu a slaninku. Odstavíme. Do hrnca dáme olej, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľku. Pridáme maslo a hladkú múku, z ktorej urobíme svetlú zápražku.
Zalejeme juchou a trocha povaríme. Potom pridáme nakrájané šampiňóny, soľ, korenie, bobkový list a varíme.
V mlieku vymiešame vajíčko a sladkú smotanu s trochou hladkej múky, vlejeme do polievky a privedieme do varu.
Hotovú mačanku nalejeme do taniera a servírujeme s opraženou slaninkou a klobáskou.  

čas prípravy

45 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore