Syrovo-mliečna polievka SABI

Suroviny


3 ks zemiaky
podľa potreby krupica
250 g SABI smotana na šľahanie
3 ks tavený syr Sabina
0,5 l mlieko SABI
1 ks vajce
1 kocka hovädzí bujón
podľa potreby vegeta
podľa potreby soľ
podľa potreby bazalka
podľa potreby čierne korenie

Postup


1. Do hrnca nalejeme 0,75 I vody, osolíme a dáme variť.

2. V samostatnej miske si pripravíme halušky. Rozbijeme si celé vajíčko, vyšľaháme ho vidličkou a postupne pridávame krupicu, kým nám vznikne stredne tuhé cestíčko. (TIP: Do haluškového cesta môžeme pridať 1/2 taveného syra sabina. Halušky tak budú lahodne syrové).

3. Keď už začala voda v hrnci vrieť, pomocou haluškovacej formy do nej pridávame haluškové cestíčko. Stiahneme plameň a necháme halušky povariť približne 4 minúty. Do hrnca následne pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme mliekom SABI. Po pridaní mlieka je nutné dávať na polievku pozor a permanentne ju miešať, aby vám nevykypela.

4. Keď sú zemiaky skoro hotové, pripravíme si hovädzí bujón. Do väčšieho pohára vložíme kocku hovädzieho bujónu a zalejeme ho 2 dI vriacej vody. Rozpustený bujón pridáme do polievky.

5. V druhom malom hrnci si pripravíme smotanovo-syrovú zmes. Šľahačkovú smotanu SABI ohrejeme v hrnci a vytlačíme všetok zvyšný tavený syr sabina. Miešame až kým sa syr nerozpustí a nakoniec zmes vlejeme do polievky a necháme prevrieť. Na záver polievku dochutíme soľou, vegetou, bazalkou a troškou čierneho korenia.

čas prípravy

40 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore