Syrová polievka s klobáskou
Suroviny
500 g zemiakov
1,5 l vody
1 menšiu cibuľu
125 g bryndze
200 g taveného syra Sabina
1 – 2 klobásy (najlepšie čo najviac paprikové)
soľ
drvená rasca
mleté biele korenie
sterilizovaná fazuľa v paradajkovej omáčke
Postup
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na približne rovnaké kocky. Cibuľu tiež ošúpeme a nakrájame na drobno. Zemiaky vložíme do hrnca so studenou vodou, pridáme cibuľu, soľ, rascu a privedieme ich do varu. Varíme ich, kým nie sú z polovice uvarené. Keď zemiaky trocha zmäknú, pridáme k nim na kolieska nakrájanú klobásu. Tá sfarbí polievku na červeno. Keď sa zemiaky uvaria, odoberieme z polievky trocha tekutiny do menšej nádoby a rozmiešame v nej tavený syr Sabinu a bryndzu na hladký krém. Touto zmesou polievku zjemníme. Necháme prevrieť, pridáme fazuľu, dochutíme a podávame.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.