Kyslá polievka z údeného mäsa
Suroviny
Ingrediencie
300 g údeného mäsa
5 zrniek celého čierneho korenia
2 bobkové listy
1 dl šťavy z kyslej kaputy
2 dl plnotučného mlieka SABI 3,5%
1 lyžica hladkej múky
4 vajcia
cukor
kôpor alebo pažítka
soľ
Postup
Umyté údené mäso vložíme do studenej vody, okoreníme, pridáme bobkový list a varíme na miernom ohni takmer do mäkka.
Pridáme šťavu z kapusty a dovaríme do mäkka. Mäso potom vyberieme a vývar zahustíme múkou premiešanou v mlieku.
Ak si trúfate tak do polievky vyklepnite po jednom vajcia a povarte ešte 5 minút. Ak polievku nepremiešate urobia sa vám stratené vajcia. Ak si na toto netrúfate vajcia samostatne uvarte a podávajte s polievkou nakrájané lebo nastrúhané.
Dobru chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.