Hlivovo-smotanová polievka

Suroviny


300 g čerstvej hlivy ustricovej
5 zemiakov
smotana na varenie 12 % SABI
kyslá lahôdková smotana SABI
1 cibuľa
olej
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
soľ
hladká múka
vývar alebo hubový bujón (asi 1 l)

Postup


Čerstvú hlivu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji. Pridáme k nej nakrájanú hlivu a podusíme. Pridáme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. Poprášime mletou paprikou. Zalejeme vývarom alebo hubovým bujónom, okoreníme a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme smotanu na varenie, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a ešte chvíľu povaríme. Polievku môžeme dochutiť a ozdobiť kyslou lahôdkovou smotanou a petržlenovou vňaťou.


Dobrú chuť!

čas prípravy

40 minút

počet porcií

3 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore