Hlivovo-smotanová polievka
Suroviny
300 g čerstvej hlivy ustricovej
5 zemiakov
smotana na varenie 12 % SABI
kyslá lahôdková smotana SABI
1 cibuľa
olej
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
soľ
hladká múka
vývar alebo hubový bujón (asi 1 l)
Postup
Čerstvú hlivu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na oleji. Pridáme k nej nakrájanú hlivu a podusíme. Pridáme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. Poprášime mletou paprikou. Zalejeme vývarom alebo hubovým bujónom, okoreníme a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme smotanu na varenie, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a ešte chvíľu povaríme. Polievku môžeme dochutiť a ozdobiť kyslou lahôdkovou smotanou a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.