Cibuľová polievka so syrom
Suroviny
4 ks veľké cibule
1 liter vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
2 strúčiky cesnaku
2 PL SABI masla
Sabinovská Tehla Plátky 30%
1 PL hladkej múky
podľa chuti tymián, soľ, korenie
Postup
1. Na masle osmažte cibuľu nakrájanú na prúžky/kolieska, kým nezosklovatie a nezačne karamelizovať (približne po 15 minútach).
2. Pridajte pretlačený cesnak a krátko osmažte, poprášte múkou a premiešajte, aby sa vytvorila jemná zápražka.
3. Zalejte vývarom, dochuťte tymiánom, soľou a korením a nechajte variť približne 20 minút.
4. Na dno taniera alebo misky vložte plátok syra Sabinovská Tehla 30% a zalejte ho horúcou polievkou. Syr sa pomaly začne rozpúšťať a dodá polievke lahodnú chuť.
5. Podávajte napríklad s opečenými bagetkami so syrom na vrchu alebo s krutónmi.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.