Klasický bešamel
Suroviny
hladká múka, soľ, korenie
Postup
Z masla a múky urobíme svetlú zápražku. Rozriedime ju studeným mliekom a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme, až kým omáčka nie je hladká a bez hrudiek. Dichutíme podľa vlastného uváženia a podávame k pečenému mäsu alebo ako základnú omáčku, ktorú môžeme dochutiť alebo doplniť rôznymi inými prímesami.
Poznámka: Množstvo surovín volíme podľa toho, koľko omáčky chceme mať.
čas prípravy
15 minút
počet porcií
4 porcie
zložitosť
ľahká
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.