Zmrzlinová torta
Suroviny
väčšie balenie detských piškót, ľubovoľné kompótové ovocie, 50 ml rumu alebo rumová esencia, 1 vanilínový cukor, Granko na ozdobu (alebo kakaový prášok)
Postup
Na dno hlbšieho plechu (alebo tortovej formy) poukladáme tesne vedľa seba piškóty a pokvapkáme ich šťavou z kompótu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom a vmiešame do nej kyslé smotany. Polovicu krému rozotrieme na piškóty a naň rovnomerne poukladáme odkvapkané ovocie. Na ovocie rozotrieme druhú polovicu krému. Povrch torty posypeme Grankom (alebo kakaovým práškom). Celú tortu dáme aspoň na 1 hodinu do mrazničky.
Poznámka: Pridaním hrizienok a rumu vytvoríme falošnú punčovú zmrzlinu.
čas prípravy
60 minút
počet porcií
10 porcie
zložitosť
ľahká
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.