Zmrzlinová torta

Suroviny


väčšie balenie detských piškót, ľubovoľné kompótové ovocie, 50 ml rumu alebo rumová esencia, 1 vanilínový cukor, Granko na ozdobu (alebo kakaový prášok)

Postup


Na dno hlbšieho plechu (alebo tortovej formy) poukladáme tesne vedľa seba piškóty a pokvapkáme ich šťavou z kompótu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom a vmiešame do nej kyslé smotany. Polovicu krému rozotrieme na piškóty a naň rovnomerne poukladáme odkvapkané ovocie. Na ovocie rozotrieme druhú polovicu krému. Povrch torty posypeme Grankom (alebo kakaovým práškom). Celú tortu dáme aspoň na 1 hodinu do mrazničky.

Poznámka: Pridaním hrizienok a rumu vytvoríme falošnú punčovú zmrzlinu.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

10 porcie

zložitosť

ľahká

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore