Zapletený jablčník
Suroviny
Kvások
100 ml vody
1 čl medu
130 g hladkej múky
20 g droždia
Zvyšok cesta
80 ml vody
1 vajce
100 g kryštálového cukru
100 g SABI masla
20 g SABI sušeného mlieka
330 g hladkej múky
štipka soli
Plnka
1 kg jabĺk
Postup
Zmiešame suroviny na kvások a necháme 45 - 60 minút vykysnúť.
Očistíme si jabĺčka, nahrubo nastrúhame a podusíme. Osladíme podľa chuti, môžeme si pridať hrozienka či oriešky. Necháme vychladnúť.
Ku kvásku pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Necháme vykysnúť 45 - 60 minút.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme do podlhovastého tvaru. Do strednej tretiny cesta navrstvíme jabĺčka, z ktorých vytlačíme prebytočnú šťavu. Kraje cesta nakrájame na pásiky a preplietame cez jabĺčka.
Nakoniec potrieme vajíčkom a upečieme do zlatista.
Dobrú chuť!
Poznámka: Cesto je veľmi jemné a najprv sa s ním trošku horšie pracuje, ale kvôli tej božskej chuti sa to oplatí.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk