Zapletený jablčník

Suroviny


Kvások

100 ml vody
1 čl medu
130 g hladkej múky
20 g droždia

 

Zvyšok cesta

80 ml vody
1 vajce
100 g kryštálového cukru
100 g SABI masla
20 g SABI sušeného mlieka
330 g hladkej múky
štipka soli

 

Plnka

1 kg jabĺk
 

Postup


Zmiešame suroviny na kvások a necháme 45 - 60 minút vykysnúť.

Očistíme si jabĺčka, nahrubo nastrúhame a podusíme. Osladíme podľa chuti, môžeme si pridať hrozienka či oriešky. Necháme vychladnúť.

Ku kvásku pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Necháme vykysnúť 45 - 60 minút.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme do podlhovastého tvaru. Do strednej tretiny cesta navrstvíme jabĺčka, z ktorých vytlačíme prebytočnú šťavu. Kraje cesta nakrájame na pásiky a preplietame cez jabĺčka.

Nakoniec potrieme vajíčkom a upečieme do zlatista.
Dobrú chuť!


Poznámka: Cesto je veľmi jemné a najprv sa s ním trošku horšie pracuje, ale kvôli tej božskej chuti sa to oplatí.

čas prípravy

120 minút

počet porcií

5 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore