Zapletený jablčník

Suroviny


KVÁSOK

100 ml vody
1 ČL medu
130 g hladkej múky
20 g droždia

PLNKA

1 kg jabĺk

ZVYŠOK CESTA

80 ml vody
1 ks vajce
100 g kryštálového cukru
100 g masla
20 g sušeného mlieka
330 g hladkej múky
štipka soli

Postup


  1. Zmiešame suroviny na kvások a necháme 45 - 60 minút vykysnúť.
  2. Očistíme si jabĺčka, nahrubo nastrúhame a podusíme. Osladíme podľa chuti, môžeme si pridať hrozienka či oriešky. Necháme vychladnúť.
  3. Ku kvásku pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Necháme vykysnúť 45 - 60 minút.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme do okrúhleho tvaru (alebo podlhovastého, ako je vám lepšie). Do stredu cesta navrstvíme jabĺčka, z ktorých vytlačíme prebytočnú šťavu. Kraje cesta nakrájame na pásiky a preplietame cez jabĺčka.
  5. Nakoniec potrieme vajíčkom a upečieme do zlatista.

Poznámka: Cesto je veľmi jemné a najprv sa s ním trošku horšie pracuje, ale kvôli tej božskej chuti sa to oplatí.

čas prípravy

120 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore