Zapletený jablčník
Suroviny
KVÁSOK
100 ml vody
1 ČL medu
130 g hladkej múky
20 g droždia
PLNKA
1 kg jabĺk
ZVYŠOK CESTA
80 ml vody
1 ks vajce
100 g kryštálového cukru
100 g masla
20 g sušeného mlieka
330 g hladkej múky
štipka soli
Postup
- Zmiešame suroviny na kvások a necháme 45 - 60 minút vykysnúť.
- Očistíme si jabĺčka, nahrubo nastrúhame a podusíme. Osladíme podľa chuti, môžeme si pridať hrozienka či oriešky. Necháme vychladnúť.
- Ku kvásku pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Necháme vykysnúť 45 - 60 minút.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme do okrúhleho tvaru (alebo podlhovastého, ako je vám lepšie). Do stredu cesta navrstvíme jabĺčka, z ktorých vytlačíme prebytočnú šťavu. Kraje cesta nakrájame na pásiky a preplietame cez jabĺčka.
- Nakoniec potrieme vajíčkom a upečieme do zlatista.
Poznámka: Cesto je veľmi jemné a najprv sa s ním trošku horšie pracuje, ale kvôli tej božskej chuti sa to oplatí.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk