Vtáčie mlieko

Suroviny


3 - 4 žĺtky, 1,5 balíčka vanilínového cukru, 1 PL hladkej múky, 150 g - 200 g práškového cukru, sneh zo 4 - 6 bielkov, 1 PL rumu

Postup


Mlieko s vanilínovým cukrom necháme zovrieť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň lyžicu cukru a pol balíčka vanilínového cukru. Na malú okrúhlu a v studenej vode opláchnutú naberačku naberieme sneh, nožom ho zaokrúhlime a vložíme do horúceho mlieka, ktoré nesmie vrieť. Ďalšie kôpky snehu ukladáme ďalej od seba. V horúcom mlieku ich necháme ponorené 3 - 4 minúty a otáčame na obe strany. Hotové guľky vyberieme na sito a necháme vychladnúť. Do mlieka, v ktorom sme varili guľky, prilejeme vymiešané žĺtka s cukrom, zvyškom vanilínového cukru a hladkou múkou, ktoré sme trocha rozriedili mliekom. Zmes nalievame do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hladký krém. Vychladnutý krém nalejeme do misky, na povrch poukladáme snehové kôpky, ozdobíme a podávame.

čas prípravy

45 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore