Vidiecky závin s kyslou kapustou

Suroviny z produktov


Smotana kyslá lahôdková

Suroviny


1 balíček chladené lístkové cesto (275 g)
300 g kyslá kapusta HORTI
200 g slanina
2 ks stredná cibuľa
1 ks kápia
soľ, mleté čierne korenie, majorán, rasca celá

Postup


Rúru zohrejeme na 180°C. Vo väčšom hrnci dáme smažiť na konci pokrájanú slaninku. Keď slaninka pustí masť a bude takmer chrumkavá, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a orestujeme do sklovita. Potom pridáme na kocky nakrájanú kápiu a minútku opečieme. Nakoniec pridáme scedenú kapustu, asi pol deci vody a zakryté necháme krátko podusiť 5 - 7 minút.

Na pracovnej doske rozbalíme už vyvaľkaný plát lístkového cesta. A keď kapusta vychladne natoľko, aby nás nepálila, rovnomerne ju rozložíme na cesto a posypeme trochu voňavého majoránu. Cesto pozdĺžnou stranou zavinieme do rolky a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo použijeme papier pribalený v balíčku s cestom). Závin potrieme vymiešanou smotanou ochutenou soľou, majoránom a vegetou a upečieme do zlatohneda - približne 20 minút.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore