Vianočný štedrák SABI

Suroviny z produktov


Maslo SABI

Suroviny


200 g sultánky
200 g sušené brusnice
200 g sušené marhule
200 g hrozienka
250 g ovsené vločky pomleté na múku
200 g mandľová múka / mleté mandle
12 g prášok do pečiva
4 ks vajíčka
250 g maslo SABI
4 ks pomaranč
9 g sušená pomarančová kôra
90 g vlašské orechy (na ozdobu)

Postup


Sušené marhule pokrájame na malé kúsky a prisypeme k nim zvyšné sušené ovocie. Ovsené vločky pomelieme na múku a zmiešame s mandľovou múkou. Múku primiešame k sušenému ovociu. Pridáme prášok do pečiva, pomarančovú kôru, roztopené maslo SABI a vajíčka.

Pomaranče odšťavíme v samostatnej miske. Šťavu postupne prilievame k hmote a miešame, kým nevznikne stredne hustá kaša. Množstvo šťavy záleží od pomarančov, preto dbajte na to, aby ste ich mali pre istotu v zásobe viac. Hmotu vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) s papierom na pečenie a na bokoch vymastíme maslom. Vrch štedráka posypeme vlašskými orechmi.

Pečieme do zlatista cca 60 až 70 minút pri 180°C.

TIP: Môžeme dozdobiť „snehovou“ polevou.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore