Vanilkové rožteky
Suroviny
250 g hladkej múky
200 g SABI masla (studeného, nakrájaného na kocky)
100 g mletých mandlí alebo vlašských orechov
80 g práškového cukru
1 ks vanilkový cukor
štipka soli
NA OBAĽOVANIE:
100 g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
Postup
1. V mise zmiešajte múku, mleté mandle, práškový cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Pridajte studené maslo a rukami alebo mixérom s nástavcom na cesto vypracujte hladké, kompaktné cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.
2. Cesto rozdeľte na menšie časti. Z každej časti vytvarujte dlhší valček s priemerom asi 1 cm a nakrájajte ho na rovnako dlhé kúsky (cca 5 cm). Z týchto kúskov tvarujte malé rožteky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Rožteky pečte v predhriatej rúre na 175 °C (horný a dolný ohrev) približne 10–12 minút, kým jemne zružovejú. Dávajte pozor, aby neboli príliš tmavé.
4. V mise zmiešajte práškový cukor s vanilkovým cukrom. Ešte teplé rožteky opatrne obaľujte v tejto zmesi. Ak sú príliš krehké, môžete ich posypať cukrom cez sitko.
5. Hotové rožteky nechajte vychladnúť a uskladnite ich vo vzduchotesnej nádobe. Po niekoľkých dňoch budú ešte jemnejšie a lahodnejšie.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk
Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.