Vanilkové rožteky

Suroviny z produktov


Maslo SABI

Suroviny


250 g hladkej múky
200 g SABI masla (studeného, nakrájaného na kocky)
100 g mletých mandlí alebo vlašských orechov
80 g práškového cukru
1 ks vanilkový cukor
štipka soli

NA OBAĽOVANIE:

100 g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru

Postup


1. V mise zmiešajte múku, mleté mandle, práškový cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Pridajte studené maslo a rukami alebo mixérom s nástavcom na cesto vypracujte hladké, kompaktné cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.

2. Cesto rozdeľte na menšie časti. Z každej časti vytvarujte dlhší valček s priemerom asi 1 cm a nakrájajte ho na rovnako dlhé kúsky (cca 5 cm). Z týchto kúskov tvarujte malé rožteky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. Rožteky pečte v predhriatej rúre na 175 °C (horný a dolný ohrev) približne 10–12 minút, kým jemne zružovejú. Dávajte pozor, aby neboli príliš tmavé.

4. V mise zmiešajte práškový cukor s vanilkovým cukrom. Ešte teplé rožteky opatrne obaľujte v tejto zmesi. Ak sú príliš krehké, môžete ich posypať cukrom cez sitko.

5. Hotové rožteky nechajte vychladnúť a uskladnite ich vo vzduchotesnej nádobe. Po niekoľkých dňoch budú ešte jemnejšie a lahodnejšie.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

8 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Šetrite naše stromy, prihláste sa do newslettera a pomôžte prírode.

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Hore