Vanilková torta s jogurtom a Sabináčikom

Suroviny


CESTO:

4 ks vajce
3 PL kryštálový cukor
70 g hladká múka
1 a pol KL kypriaci prášok
50 g kakao
3 PL olej

PLNKA:

300 g biely jogurt SABI
3 ks sabináčik vanilka SABI

250 ml šľahačková smotana SABI
150 g práškový cukor
1 ks želatínový stužovač za studena
2 ks vanilínový cukor

Postup


1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Mixujeme čo najdlhšie, aby nám vznikla pekná pena.

2. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme do nádoby s penou, pridáme olej a premiešame. Vznikne nám tuhšie cesto, ktoré neriedime.

3. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, do ktorej vylejeme naše hustejšie cesto. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na cca 180°C 20 až 30 minút. Tortu neustále sledujte, každá rúra pečie trošku inak.

4. Keď máme cesto upečené, dáme ho vychladnúť. Zatiaľ si môžeme pripraviť krém.

5. Najprv si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Biely jogurt dáme do druhej misky, pridáme sabináčiky, práškový a vanilkový cukor a vymiešame. Následne vmiešame šľahačkovú smotanu (vyšľahanú do tuha) a podľa návodu pripravený želatínový stužovač. Plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a odložíme do chladničky na 6 až 8 hodín.

čas prípravy

90 minút

počet porcií

6 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore