Valentínska torta
Suroviny
Cesto:
1 šálka kefírového mlieka SABI
1,5 šálky kryštálového cukru
pol šálky roztopeného masla SABI
2 vajcia
2 lyžice kakaa
2 lyžice instantnej kávy
1 lyžička červeného potravinárskeho farbiva
250 g polohrubej múky
1 lyžička sódy bikarbóny
1 lyžička soli
malinový džem
Plnka:
2 vajcia
120 g kryštálového cukru
200 g masla SABI
Poťahová hmota:
75 g sušeného mlieka SABI
125 g práškového cukru
125 g stuženého tuku
mandľová aróma
Postup
V miske vyšľaháme kefírové mlieko, roztopené maslo a cukor až do peny. Potom po jednom zašľaháme vajcia. Krátko premiešame, pridáme kávu, kakao a červené potravinárske farbivo a vmiešame do kefírovej zmesi.
Spojíme suché ingrediencie: múku, soľ a sódu, pridáme do zmesi a pomaly vyšľaháme. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme v rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút.
Nad parou vyšľaháme 2 vajíčka s cukrom a necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme zvlášť. Vychladnuté potom spolu vymiešame.
Upečený korpus rozrežeme na polovicu, potrieme tenkou vrstvou malinového džemu, naplníme plnkou a prikryjeme druhou polovicou korpusu.
Poťahovú hmotu si pripravíme tak, že nastrúhaný stužený tuk vymiešame s práškovým cukrom, sušeným mliekom a mandľovou arómou. Vypracujeme hmotu, ktorú stačí rozvaľkať a potiahnuť ňou pripravenú naplnenú tortu.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk