Valentínska dobrota

Suroviny


300 g cukor kryštálový
3 ks vajcia
100 g rozpustené maslo SABI
250 g hladká múka
1 ks prášok do pečiva
40 g kakao
300 g nastrúhané jablká
na potretie marhuľový džem

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

150 g horká čokoláda (54%)
150 ml šľahačková smotana SABI

Postup


Jablková torta alias Sacher torta

1. Najprv si pripravíme korpus. Vajíčka, cukor a maslo vyšľaháme. Pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec vmiešame nastrúhané jablká.

2. Formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto.

3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 45 až 50 minút. Vyskúšame špilkou, keď je dole lepkavá, tortu ešte dopečieme.

4. Upečený korpus necháme vychladnúť. Vydutý vrch korpusu odrežeme a korpus prerežeme na polovicu, aby nám vznikli dve rovnaké časti. Spodnú časť natrieme nahrubo džemom - nešetríme, priložíme druhú časť korpusu a vrch tiež potrieme menšou dávkou džemu.

5. Celú tortu, aj boky polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme nasledovne: smotanu zohrejeme na 75°C, nalejeme ju na polámané kúsky čokolády a miešame do lesklej hmoty.

Pozor! Je dôležité dať čokoládu s vyšším obsahom kakaa, dáva špecifickú chuť. Čokoláda na varenie nie je chuťovo postačujúca.

6. Tortu vložíme do chladničky a po stuhnutí nakrájame.

 

čas prípravy

90 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore